Hanneke Groenteman en Roué Verveer over opvoeden

Hanneke Groenteman gaat samen met Roué Verveer op zoek naar de verschillende opvoedstijlen in Nederland. In een serie op NPO 2 gaan ze op bezoek bij gezinnen met uiteenlopende zienswijzen over opvoeden.

Opvoeden kan op heel veel verschillende manieren. Eigenlijk doet iedereen maar wat naar eigen goeddunken. Duizenden boeken zijn er over geschreven: hoe het wel moet en hoe niet. Zo ook Roué Verveer met zijn boek ‘Waarom? Daarom!’. Hierin beschrijft hij de verschillen tussen zijn Surinaamse opvoeding met strakke hand en de in zijn ogen slappe Nederlandse opvoeding.

Groenteman hanteerde in de jaren zeventig de vrije methode van opvoeden met weinig regels. Geluk van het kind stond centraal en het ontwikkelen tot een zelfstandig individu. Nu als oma kijkt ze hierop terug en verbaast ze zich over wat social media met haar kleinkinderen doen.

Omdat_ik_het_zeg_Hanneke_Groenteman__NTR

Deze twee ogenschijnlijke tegenpolen in opvoeden, bundelen hun krachten in een serie ‘Omdat ik het zeg’ die de verschillende zienswijzen qua opvoeden onder de loop neemt. Door op bezoek te gaan verschillende gezinnen met uiteenlopende culturele en maatschappelijke achtergronden komen ze in aanraking met verschillende ideeen omtrent keuzevrijheid, onbegrensde mogelijkheden en onze materiele overvloed.

Omdat ik het zeg | woensdag 13, 20 en 27 april, 11, 18 en 25 mei | 19.25 uur op NPO 2

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: