Wintergroenten eten met de Jumbo Groentebingo

De winter staat bij mij voor stampotten. Heerlijk, zodra het koud wordt, ga ik aan de slag met aardappelen en diverse groenten. Lekker prakken, husselen en voorzien van een extraatje in de vorm van bijvoorbeeld: worst, spek of makreel. Eten jouw kinderen liever geen wintergroenten? Dan is biedt de Jumbo Groentebingo wellicht uitkomst.

Dat stampotten tegenwoordig niet alleen meer bestaan uit winterpeen, boerenkool, zuurkool of andijvie dat weten we allang. De Lidl heeft op hun versafdeling een mooie verzameling ‘andere’ stampotten recepten hangen om variatie in je stampot aan te brengen. Hun rodebietenstampot is heerlijk. Toch vinden mijn kinderen niet alle nieuwe varianten die ik uit de hoge pot tover even lekker. Een probleem waar meer ouders tegenaan lopen.

Het schijnt dat kinderen wintergroenten als boerenkool, spruiten, broccoli, witlof, zuurkool, andijvie en bloemkool niet tot hun favoriete voedsel rekenen. Jammer natuurlijk als je zelf wel fan bent van stevige winterkost. Gelukkig heb ik goede eters (op een paar groenten na) en kan ik ze (bijna) alles voorzetten. Met de goudenregel: Je mag uit elk gerecht 1 ingrediënt laten liggen als je iets echt niet lust. Meestal resulteert dit in een bordje met champignons bij zoon- en dochterlief, en liggen er bij junior nog gebakken aardappeltjes op z’n bord.

Jumbo Groentebingo

De Jumbo pakt de wintertijd aan om met een nieuwe actie te komen om kinderen wintergroeten te laten eten op een leuke en speelse wijze. Met de Jumbo Bingokaart kun je stickers verzamelen door verschillende wintergroenten te proberen. Heb je de groenten geproefd en gegeten dan mag je hem af kruisen op je bingokaart. Leuk voor papa en mama: de wintergroenten op de bingokaart zijn bij de Jumbo de hele winter in de aanbieding. 

groentebingo jumbo love4kidz

Wat te doen met een volle bingokaart?

Alle groenten staan op de bingokaart en op de stickers. Heeft je kindje een groente geproefd, plak dan de desbetreffende groente op kaart. Lust je kindje een groente echt niet, dan mag je ook de blancokaart spelen. Kies dan een groeten naar keuze en vul die in op de sticker. Heb je je bingokaart vol en dus alle groenten gegeten? Dan kan je een – door je ouders te bepalen – prijs in ontvangst nemen.

Een leuk initiatief om kinderen toch ‘andere’ dingen te laten eten dan ze gewend zijn. Door er een spelelement aan toe te voegen, zijn kinderen sneller bereid om te proeven.

Makkelijke recepten met groenten

In samenwerking met het Voedingscentrum heeft Jumbo een aantal gezonde recepten ontwikkeld die voldoen aan de vernieuwde Schijf van Vijf. Wekelijks plaatst Jumbo nieuwe recepten op hun website waarin elke week een andere groente de hoofdrol speelt. De recepten, die bestaan uit 5 ingrediënten en binnen 30 minuten klaar zijn, staan nu in het teken van wintergroenten uit de groentebingo.

Supermarkten hebben het belang van gezonde voeding gevonden. Lees hieronder over andere blogs met gezonde initiatieven:
Plus Supermarkt: Met fruit hou je het langer uit
Albert Heyn: RockFrogs voor gezonde voeding

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: