Een echte stiftenfabriek met de Marker Maker by Crayola

Stiften, we hebben er honderden van. Het gekke van stiften is alleen, dat je altijd op zoek blijft naar die ene speciale kleur. Die ene kleur die nooit in het pakje zit. Hoe geweldig is dan ook de Marker Maker van Crayola. Met deze set maak je al je eigen kleuren. Yess.

Naast het creëren van je eigen favoriete kleurstiften, zodat je nooit meer zonder die ene kleur zit waar je naar op zoek bent is het ook een wonderlijk iets om je eigen stiften te maken. We zijn dan ook vooral benieuwd of ze het goed doen. Want het kan toch niet zo simpel zijn?

markermaker-8 markermaker-14

In de Marker Maker doos bevindt zich een plastic container waarin alles opgeborgen kan worden, maar die ook als stiften fabriek dienst doet. Als je stap voor stap de instructies volgt is het een fluitje van een cent.

Allereerst zet je je mengbuisje klaar en kies je een kleur van je mengkaart (natuurlijk kan je ook je eigen kleur maken, maar door deze mengkaart weet je ongeveer hoe je een bepaalde kleur kan krijgen). Giet het buisje exact volgens de aangegeven hoeveelheden vol. Let op: nooit boven de 15 ml uitkomen.

markermaker-8markermaker-14

Nu pak je een stift en stopt die in het mengbuisje. Langzaamaan zie je de kleuren in de stift trekken.

markermaker-7 markermaker-12markermaker-11

Stop een punt in de stiftenhouder en plaats hem op de aangegeven plek onder de drukarm. Met de pincet pak je de stift uit de mengbeker, plaatst hem in de stiftenhouder en drukt een dopje op de achterkant. Nu haal je de drukarm naar beneden en wacht tot hij 2 keer klik zegt. Je stift is klaar!

markermaker-10 markermaker-9markermaker-5

De kinderen vinden het een super magisch experiment en worden helemaal enthousiast als de kleur in de stift omhoog kruipt. Hun eigen stiftenfabriek! Nieuwsgierig zijn ze wel of de stiften het ook goed doen. Maar dat ze zelf helemaal zonder hulp stiften kunnen maken, is al een geweldige ervaring.

markermaker-4 markermaker-3

Als we een handje vol stiften hebben gemaakt is de grote vraag: doen ze het!

markermaker-6

Papier wordt gepakt en iedereen begint driftig te kleuren en te vergelijken. Yes! De stiften hebben dezelfde kleur als op het mengkaartje en ze doen het super goed.

Het nieuwtje van onze stiftenfabriek doet al snel de ronde en binnen no time zit dochterlief voor vriendinnen stiftkleuren te maken. Ja, want zeg nu zelf, iedereen wil toch zijn eigen kleur?

MarkerMaker | €24,99 | navulverpakking verkrijgbaar voor €18,60 | Crayola | verkrijgbaar via bol.com

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.
Related Posts

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: