5 Tips voor het versturen van een geboortekaartje

Je bent zwanger, gefeliciteerd! Dit is een periode waarin er zoveel gebeurd. Niet alleen met jou als vrouw, maar ook in je gezin, familie en vriendenkring. Als je kleine prinsje, prinsesje of meerling is geboren, dan wil je dit natuurlijk vertellen aan je naasten door een geboortekaartje te versturen. Wij geven je 5 tips om ervoor te zorgen dat het kaartjes helemaal naar jullie smaak is en goed aankomt.

1. Oriënteer op tijd
Tijdens je zwangerschap zijn er veel dingen die je moet regelen. Maak een checklist of een planning en geef hierop aan wanneer je wat gaat regelen. Het rondkijken naar geboortekaartjes kan natuurlijk altijd, maar begin hier wel op tijd mee zodat je alvast kan kijken wat je mooi vindt en welk stijl je zou willen. Het is vaak een persoonlijk proces waar meer tijd in zit dan je in de eerste instantie denkt. Een kindje meldt zich bijna nooit op de uitgerekende datum. Hou rekening met een kindje dat vroeger geboren wordt.

2. Ontwerp zelf de geboortekaartjes
Je kan een standaard ontwerp kiezen en deze personaliseren met de naam van je kleintje. Wat het nog persoonlijker maakt is een eigen ontwerp. Denk bijvoorbeeld aan een foto van je kindje, een foto van jezelf met een mooie bolle buik of een gezinsfoto. Het kan allemaal! Het is tegenwoordig heel gemakkelijk om op internet, bijvoorbeeld bij Hallmark, zelf je kaartjes te ontwerpen. Neem hier ook de tijd voor, begin dus op tijd.

3. Zorg dat alle gegevens beschikbaar zijn
Maak van te voren een adressenlijst van iedereen aan wie je een kaartje wil sturen. Je hebt geen zin om dit achteraf nog allemaal te gaan uitzoeken. Daarnaast wil je ook niemand vergeten. Zorg dat dit al klaar staat wanneer de kaartjes binnenkomen zodat je ze direct kan versturen. Zorg er ook voor dat er voldoende postzegels zijn. PostNl heeft speciale geboortezegels die je kan gebruiken bij een geboortekaartje.

4. Proefdruk ter controle
Als je zelf een kaartje hebt ontworpen, wil je deze natuurlijk wel van te voren zien voordat iedereen hem ontvangt. Vraag daarom een proefdruk aan, zodat je alles nog kan controleren.

5. Verstuur op tijd
Het hangt helemaal van de bevalling en van jou als moeder af of je toe bent aan kraambezoek. Geef dus duidelijk aan in de kaart wanneer iedereen langs kan komen. Hierbij is het belangrijk dat de kaarten op tijd aankomen. Als je naasten hier te laat van op de hoogte zijn, dan kan het zijn dat ze al op de stoep staan zonder dat jij hier al klaar voor bent. Ook een datum voor een eventuele babyshower kun je aangeven in de kaart.

8039

 

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

One Response to "5 Tips voor het versturen van een geboortekaartje"

  1. Cartoons over het leven als kersverse moeder | Love4kidz says:

    […] Kijk voor meer hilarische cartoons op de website van Hippe Geboortekaartjes. Daar hebben ze naast deze leuke cartoons ook heel veel verschillende geboortekaartjes. Ook om zelf te maken. Meer weten waar je aan moet denken voor het versturen van je geboortekaartje vind je op de blog […]

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: