A beautiful Body Project | omdat mama’s mooi zijn zoals ze zijn

Waarom kijken we graag naar gephotoshopte mensen? Waarom willen we liever kijken naar strakgetrokken hoofden zonder rimpels, poriën en uitdrukking? Waarom kijken we zo graag naar foto’s  die niets met de werkelijkheid te maken hebben? Geen idee. Maar het ‘A beautiful Body Project’ is een geweldig statement tegen dit fake geweld. Het lichaam van een mama zoals het werkelijk is. Zichtbaar verandert naar de bevalling(en), maar met een verhaal.

A Beautiful Body Project is een vrouwenbeweging opgericht door fotografe Jade Beall. Samen met andere vrouwen wil ze haar verhaal vertellen over het veranderde lichaam en hoe ze hier trots naar kijken. Nadat Jade een aantal foto’s van haar lichaam-na-geboorte plaatste om de wereld te laten zien hoe alles aan haar was veranderd, ontdekte  ze dat er meer vrouwen de behoefte hadden om hun lichaam en vooral hun verhaal te delen met andere vrouwen. Zonder opsmuk. Zonder photoshop. Gewoon zwart-wit foto’s van hoe je lichaam na een geboorte is verandert en dat daar niets mis mee is. A Beautiful Body Project was een feit.

a beautiful body project fotoboek jade bell

Het eerste project is een boek met meer dan 100 zwart-wit foto’s van moeders inclusief hun verhaal in eigen woorden over de persoonlijke reis die ze hebben moeten afleggen om hun lichaam weer te accepteren.

Meer weten over A Beautiful Body Project?

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

One Response to "A beautiful Body Project | omdat mama’s mooi zijn zoals ze zijn"

  1. Fotoherinneringen | Love4kidz says:

    […] fotoshoot kan je echt een confidence boost geven. Een prachtig project dat hierop inspeelt is het Beautiful Body Project, waarover wij vorig jaar schreven. Het ‘Beautiful Body Project’ is een fotoproject, […]

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: