Alecto Babyfoon | Een kijkje in de babykamer voor rust

Een babyfoon hoeft tegenwoordig niet meer alleen uit geluid te bestaan. Je kan met de huidige technologie op elk gewenst moment van de dag een blik werpen in de babykamer. Wij testten de Alecto Babyfoon DVM-200 met een 4.3 inch (11 cm) beeldscherm.

Tijdens het uitpakken van de babyfoon valt ons gelijk op hoe compact de babyfoon is. Het beeldscherm is slechts 11 centimeter en de camera is rond van vorm en staat stabiel. Snel aan de slag met het aansluiten, koppelen en instaleren van de Alecto babyfoon.

Alecto babyfoon DVM-200 video baby monitor

Alecto Babyfoon plug & play

Het aansluiten blijkt – gelukkig – kinderspel. In een mum van tijd zijn de onderdelen gekoppeld. Het is bijna plug & play. Je sluit het cameraatje aan en … you’re ready to go. Met een reikwijdte van 300 meter kan je in elke ruimte van het huis de camera bekijken. Ideaal als je ten alle tijden even een blik wilt kunnen werpen in de kinderkamer.

Alecto babyfoon DVM-200 video baby monitor

Alecto babyfoon DVM-200 video baby monitor

Alecto ontwikkelt al haar babyproducten zelf en is marktleider in de babyfoons. Naast de DMV-200 hebben ze een groot assortiment babyfoons met camera. De beeldkwaliteit is bij deze babyfoon dan ook prima voor elkaar. Zowel bij licht als in het donker.

Bewegende camera in de kamer

Ook heeft het product een camera die op afstand bewogen kan worden. Zeker de geluidloosheid waarmee de camera dit doet is indrukwekkend. Ook kan je de set gemakkelijk uitbreiden met een extra camera. Op het scherm kan je je baby dan van meerdere hoeken bekijken.

Zelf vraag ik af wanneer ik dit in het geval van de babyfoon echt handig zou vinden. Misschien als de kat op de vensterbank springt of als m’n kind uit bed kruipt? Maar voor gadgetlovers zullen deze extra functies heel aantrekkelijk zijn.

Alecto babyfoon DVM-200 video baby monitor

Ook komen er 5 slaapliedjes bij de babyfoon, waarmee je je kleintje in slaap kan sussen en tweerichtingscommunicatie zorgt ervoor dat je ook als je in de huiskamer zit kan praten tegen je kindje. Zelf vond ik de functie waarbij je de temperatuur in de babykamer kan zien ook heel handig. Zo kan je rekening houden met wel of geen dekentje of een extra dikke pyjama.

Lekker handig dus die DMV-200, maar met meer functies wordt een apparaten natuurlijk ook ingewikkelder. Iedereen heeft een andere behoefte. De een wil een zo uitgebreid mogelijk apparaat, de ander wil gemak. Ik was blij dat alle hoofdfuncties van de Alecto DMV-200 een eigen knopje hebben waardoor alles makkelijk te vinden is.

alecto babyfoon baby monitor

alecto babyfoon baby monitor

Alecto smartphone app

Voor andere producten heeft Alecto een smartphone app waarmee je op oneindige afstand naar dingen kan kijken. Dan gebruiken de producten mobiel internet. Maar zelf vind ik het toch prettig dat ik in huis ben …

Een handige functionaliteit is verder dat je het ouder-deel van de babyfoon kan opladen via een –standaard- micro usb aansluiting. Net als ieder ander heb ik genoeg van deze opladers liggen. Dus zelfs als ik de lader die bij het apparaat kom verlies dan kan ik het scherm nog steeds gebruiken.

Alecto babyfoon DVM-200 video baby monitor

Een minpuntje vind ik dat de babyfoon zo nu en dan toch stoort met andere mobiele apparaten. Hoewel er op de doos staat dat de Alecto babyfoon 100% storingsvrij is, geeft mijn beeldscherm zo nu en dan geen verbinding met de camera en gaat resetten. Er komt dan een zandlopertje in beeld waarna hij uitschakelt om daarna toch beeld te laten zien.

Conclusie Alecto Babyfoon DVM-200

Ondanks dat is de Alecto babyfoon DVM-200 een geweldige babyfoon voor in en om het huis. Het beeldscherm is haarscherp, ook in het donker, en het geluid is van uitstekende kwaliteit. Het draaien van de camera is geluidsarm en zal je kindje niet storen. En met de terugpraat functie zorg je er voor ten alle tijden contact te hebben met je kleintje. Al met al een top babyfoon die gegarandeerd zorgt voor een relaxte nachtrust.

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: