Angry Bird traktatie om zelf te maken | DIY

Als ik zoonlief vraag wat hij voor zijn verjaardag wil uitdelen op school, is zijn antwoord heel duidelijk: Angry Birds. “Oké kan, maar hoe had je dat gedacht?”. Op die vraag hoeft hij niet lang na te denken. Met zijn aanwijzingen ontstond een leuke Angry Bird traktatie die we graag met je delen.

Hoewel de film ondertussen al uit de bioscopen is, blijven ze ongekend populair, de boze vogels van Angry Birds. Hieronder vind je de tutorial van onze Angry Bird traktatie. Het is zelfs voor een niet creatieve mama – zoals myself – een eenvoudige traktatie … het kost je vooral tijd.

angry bird traktatie diy

Wat heb je nodig?

  1. Schaar
  2. Zwarte markerstift
  3. Plak oogjes
  4. Geel A4 papier
  5. Lijm
  6. Soepstengel
  7. Rode snoepveter
  8. Babybel kaasje
  9. Komkommer
  10. Rietje (grote doorsnede)

Stap 1 | Snavels knippen

Vouw het gele A4 papier in tweeën en knip uit de dichte zijde het aantal driehoekjes dat je nodig hebt. Op elke Babybel komt één dubbelgevouwen driehoekje. Deze dienen als de snavels voor de Angry Birds.

angry bird traktatie diy

Stap 2 | Snavels plakken

Pak nu een Babybel kaasje en vouw de twee lipjes naar boven. Deze vormen de haren/veren van de Angry Bird. Plak nu met lijm een geel driehoekje op het rondje. Vouw de snavel een beetje open en voilà de snavel is klaar.

angry bird traktatie diy

angry bird traktatie diy

Stap 3 | Ogen plakken

Pak nu twee plak oogjes en lijm ze boven de snavel. Je Angry Bird is bijna klaar. Het formaat van de oogjes bepalen hoe de vogels uiteindelijk ‘kijken’. Hoe groter de ogen, hoe onschuldiger de Angry Bird.

angry bird traktatie diy

Stap 4 | De wenkbrauwen

Om de Angry Birds ook echt boos te laten kijken, hebben we de merkstift nodig. Deze geeft de vogel een lekkere kwade look. Stift de wenkbrauwen van buiten naar binnen en van boven naar beneden (zie foto).

angry bird traktatie diy

Stap 5 | De katapult

Om de vogel te kunnen lanceren op de varkens, hebben we een katapult nodig. Deze maken we van 1 soepstengel en 1 snoepveter. Breek de soepstengel in tweeën en knoop een stukje snoepveter rond de twee stengels. Nu heb je een katapult.

angry bird traktatie diy

Stap 6 | De varkens

Een Angry Bird is geen Angry Bird zonder de gekke varkens. Deze maak je gemakkelijk van schijfjes komkommer. Pak het rietje en prik 2 gaatjes vlak bij elkaar in het midden van de komkommer. Deze gaatjes stellen de neusgaten van de varkens voor.

angry bird traktatie diy

Stap 7 | Uitdelen

Stop je Angry Bird, de katapult en 2 komkommers in een schaaltje en deel deze in z’n geheel uit. Liever niet alles bij elkaar? deel dan alleen de Angry Birds met de katapult uit en zet een schaal met komkommers neer voor iedereen.

angry bird traktatie diy

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: