Een avontuurlijk weekendje weg | Center Parcs Vossemeren

Hoewel de herfst niet gelijk doet denken aan een lekker weekendje vol buitenactiviteiten. Besloten we het er wel op te wagen. We togen met het hele gezin naar Center Parcs Vossemeren. Een park dat bruist van de acitiveiten, zowel indoors als outdoors. 

Net over de grens met België ligt in een bosrijke omgeving Center Parcs Vossemeren. Een park dat naast bomen ook beschikt over heel veel water. Een prima park dus voor actieve buitenactiviteiten. Naast fietsen en wandelen kun je er ook waterskiën, flyboarden en tal van andere wateractiviteiten doen. Ben je een beetje sportief, dan kan je hier zeker je hart ophalen en heb je aan een weekend niet genoeg.

Klinkt goed, alleen is dit park wel zo geschikt tijdens een stormachtig herfstweekend? We besluiten het er op te wagen en besluiten om onze ‘all weather’ houding aan te nemen. Mocht de storm uiteindelijk roet in het buitenleven gooien, dan kunnen we altijd nog opwarmen in Aqua Mundo. Het zwemparadijs dat als een parel in elk vakantiepark van Center Parcs aanwezig is.

Goed gezinde Weergoden

Hoewel de weergoden ons gezind waren dit weekend en we de ‘all weather’ houding in de kast konden parkeren om te genieten van heerlijk herfstweer. Blijkt Park Vossemeren niet alleen in een prachtige omgeving te liggen, maar ook een prachtig uitgewerkt concept. Het winkelcentrum is ruim opgezet in een tropische (overdekte) omgeving. Via loop-, hang- en wiebelbruggen kun je een avontuurlijke route nemen langs de vele restaurants. Zo sta je opeens oog in oog met echte flamingo’s. Kun je schildpadden zich zien opwarmen, papegaaien zien vliegen of Koi karpers langs zien zwemmen. Liever dichter bij het water? Waag dan een sprong van steen naar steen over de riviertjes.

Outdoor

Na een eerste dag de winkeltjes en restaurantjes verkend te hebben, besluiten we van dag 2 een heerlijke buiten dag te maken. Het begint al goed als we gewekt worden met een klein zonnetje. Dat nodigt uit tot een boswandeling en een fietstocht. Een uitdaging met junior en zijn kleine beentjes. Gelukkig wordt hij door het crossparcours, de bladeren en vooral de kronkelpaadjes uitgedaagd om lekker door te trappen zonder te zeuren. Het huren van de fietsen doen we op het park en dat is een super uitkomst. Ideaal, zeker omdat het park zo groot is en we best ver moeten lopen om bij het winkelcentrum te komen. De kinderen vonden het fietsen een geweldige ervaring. De oudsten gingen met z’n tweetjes lekker voorop om de weg te verkennen. Heerlijk.

Indoor

Rond drie uur begint het een beetje koud te worden en besluiten we ons vertier binnen te zoeken. Er moet namelijk ook nog een heus 17e eeuws piratenschip liggen in dit vakantiepark. Discovery Bay is een indoor speelparadijs dat onze stoutste verwachtingen overtreft. Niks ballenbak of klimhok. We betreden een grot waar we in een jungle aankomen. Over het water varen we naar de overkant waar we via trapjes en glijbanen bij een heus strand aankomen. Hier ligt tot onze verbazing een piratenschip voorzien van nog meer glijbanen, klimtouwen, waterspeelgoed, zand en voor de ouders een restaurantje waar je – gezeten in verschillende sloepen – de kinderen in de gaten kan houden onder het genot van een snack en een drankje.

Onderweg naar de uitgang, kwamen we nog een waterdoolhof tegen waar we natuurlijk even doorheen moeten. Best lastig om te zien waar het water wel of niet is.

Avontuurlijk dineren

Na een hele dag bezig te zijn geweest, is het heerlijk relaxen in een van de vele restaurantjes dat Center Parcs Vossemeren rijk is. Kies je voor fastfood na het zwemmen? Een gezonde sandwich, Italiaans of Avontuurlijk dineren het is allemaal mogelijk. Wij kiezen na al deze outdoor en piraten activiteiten voor Fuego Adventure Grill. Met een plattegrond moeten we onze tafel zien te vinden in het restaurant. Super leuk voor de kinderen. Zeker als daarna blijkt dat alle gerechten aan een zwaard geregen zitten. Hier gaan we heerlijk van genieten onder het genot van een zelf gemaakte Mojito (en voor de kinderen een non-alcoholische Nojito).

Aqua Mudo time

Natuurlijk mag je tijdens een weekendje Center Parcs het Aqua Mundo niet overslaan. Dit zwemparadijs is al jarenlang een van de trekpleisters van Center Parcs. Elk park heeft zijn eigen Aqua Mundo en Vossemeren is gezegend met een geweldig zwembad. Dit is een waar paradijs voor kleine piraten en glijbaan fans. Hier kan je urenlang je hart ophalen in de hottub, de wildwaterbaan, het golfslagbad of de Monkey Splash. In het snorkelbad kun je met een duikbril op de onderwaterwereld verkennen en kennis maken met diverse vissen en koralen. Hoe spannend is dat? Het leukste? Dat was voor de kinderen duidelijk de Wild Waterbaan. Keer op keer gingen ze met de woeste stroom naar buiten om met een plons weer in het overdekte zwembad te belanden.

Na het zwemmen besluiten we te gaan genieten van een stevige sandwich. Zwemmen maakt hongerig. Kleine man gaat ondertussen uit z’n dak met Orry en zijn vrienden. Met z’n allen dansten ze de chi-chu-wa-dans. Na de lunch vermaken we ons in de Indoor Speelhal. Hier is de Bowling voor Kids, Indoor Midgetgolf, Tennisbanen, trampolines en een Spa-Welness voor nog meer ontspanning.
Met een midgetgolf fan in ons midden, ontkomen we niet aan deze uitdaging. We mogen 13 holes lopen over een piratenterrein, waar geluiden verstopt zitten die je kan activeren met je golfballetje. Hilariteit alom als kleine man een hole-in-one slaat. Het laatste restje energie wordt er op de trampoline uitgesprongen om straks lekker in slaap te vallen in een muisstille omgeving.

Het weekend is voorbij gevlogen. Letterlijk tientallen activiteiten hebben we niet gedaan. Terugkomen is dan ook een absolute must. Niet alleen om nog meer leuke dingen te ontdekken, maar ook om langer van de omgeving te genieten.

nl/C2_468x60.gif

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: