AW 15-16 | De Kleine Fabriek in vogelvlucht

Ook dit jaar mocht hij niet ontbreken op ons evenementenlijstje: de Kleine Fabriek. Twee dagenlang showen hier de – veelal – Nederlandse merken hun collecties voor komende winter. Een injectie aan creatieve ideeën, designs en vooruitstrevende ontwerpen. We nemen je mee naar de winter van volgend jaar.

Hoewel ik nog midden in het huidige winterseizoen zit en me vergaap aan de sales aanbiedingen die me rond de oren vliegen, is het toch ook een verademing om een kijkje te kunnen nemen in de ontwerp keuken van volgend jaar. Het levert altijd een goed overzicht op van ons toekomstige straatbeeld. Conclusie van de Kleine Fabriek AW 15-16 is overigens dat het straatbeeld niet heel veel zal veranderen … we kabbelen rustig door op gezette koersen met hier en daar een creatieve uitspatting.

Zo zien we de army look, de roze accenten, joggingstof, raw denim en de bontjasjes ook volgende winter terugkomen. Echte opvallen op deze beurs was dan ook de kunstzinnige collectie van Ine de Haes. Haar conceptuele designs waren anders dan alle andere designs die we zagen tijdens onze rondgang.

kleinefabriek-inedehaes-2015-44

Wat kunnen we verwachten?
Volgende winter wordt een winter vol Stoer & Comfy voor zowel meiden als jongens: armyprints, the jogg, rawdenim, bontjasjes, en hier en daar het roze accent.

De kleuren voor volgende winter zijn naast het bekende zwart, grijs, petrol, blauw, groen en bruin een mix van vrolijk, roze in verschillende tinten van neon tot zacht en oranje van knal tot een natuurlijke roest variant.

Kleinefabriek-moodstreet-2015-8

Moodstreet

 

Kleinefabriek-dutchjeans-2015-3

Dutch Jeans

 

Tumble 'n Dry

Tumble ’n Dry

Winters Hawaii
Naast deze vrolijke kleuraccenten zijn we helemaal verliefd op de winterse Hawaii print die we onder andere bij Tumble ’n Dry, Cars, Barbra Faber en Retour tegenkwamen

Tumble 'n Dry

Tumble ’n Dry

Retour

Retour

Cars

Cars

Barbra Faber

Barbra Faber

Say yes to the jogg
Hoewel we het vorig jaar al veel zagen, is het dit jaar onmiskenbaar aanwezig in bijna alle collecties: de joggingstof. De comfortabele joggingbroek, die we vroeger alleen tijdens de gymles of op de bank droegen, is nu een echt fashion item geworden. Met de joggingbroeken die wij spotten op de Kleine Fabriek wil je zeker gezien worden. Wij maakten een overzichtje van de verschillende varianten. Naast de broek zijn er ook mooie jogging jurkjes, truien, rokjes en vesten.

Tumble 'n Dry

Tumble ’n Dry

Oililly

Oililly

Kleinefabriek-nono-2015-11

NoNo

 

Moodstreet

Moodstreet

Blue Pepper

Blue Pepper

Tigers
Het kan bijna niet anders, maar bij stoere Stoere & Comfy winter hoort de Tijger in al zijn soorten en maten. Lekker stoer en uiterst fotogeniek.

Kleinefabriek-2015-18Kleinefabriek-2015-5

Molo

Molo

Pop-up Store

Pop-up Store

Raw Denim
En al deze ontwerpen zijn super leuk te combineren met een paar raw denim jeans. Tumble ’n Dry, Dutch Jeans, Retour, Circle et Trust en Cars vertegenwoordigen hun geweldige ontwerpen met veel flair of het nu gaat om een paar skinny’s of een boyfriend jeans het is allemaal verkrijgbaar in rauwe stoere kleuren als verwassen blue, zwart, grijs, bordeaux, army en koper.

Cars Jeans

Cars Jeans

Circle et trust

Circle et trust

Retour

Retour

Brian & Nephew

Brian & Nephew

Blije kleuren en fotoprints
Naast al deze stoere designs en natuurlijke kleuren vind je hier en daar toch stands die zich losmaken van deze trend. Kidz Art, Moodstreet en Nono zijn de opvallendste qua kleur, maar ook Oililly staat bekend om het gebruik van kleuren – hoewel deze winter wel rustiger dan anders. Daarnaast zijn ook de fotoprints niet helemaal verdwenen zoals Wild laat zien.

Kidz Art

Kidz Art

Kidz Art

Kidz Art

Moodstreet

Moodstreet

Kleinefabriek-oililly-2015-28

Oililly

Nono

Nono

Kleinefabriek-wild-2015-26

Wild

 

 

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

One Response to "AW 15-16 | De Kleine Fabriek in vogelvlucht"

  1. Love4kidz | Ine de Haes | kunstzinnige 3d ontwerpen voor kids - Love4kidz says:

    […] de Kleine Fabriek vielen we al voor de ontwerpen van Ine de Haes. Met een kunst achtergrond, blijven de kunstzinnige, […]

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: