BabyBjörn Balance | Dikke voldoende voor wiebelen en relaxen

Meike (6 maanden) moest even wennen aan de BabyBjörn Balance. Het is dan ook met recht een wipstoel, waarin deze beweeglijke dame zichzelf tot op het randje van zeeziekte laat schommelen. Anders dan in haar oude stoeltje. Dat krijg je gevuld met 3 kleuters nog amper aan het wiebelen. Maar als Meike eenmaal wegdommelt in de BabyBjörn uit de ecologische serie, kan de stoel bij ons allemaal niet meer stuk.

Lekker gestyled
Flexibiliteit is niet het eerste dat opvalt aan de BabyBjörn Balance. Vooral de trendy vormgeving springt in het oog. Het stoeltje is erg mooi gestyled. Prettig, want het babymeubilair is met twee kleine meiden behoorlijk aanwezig in ons interieur. De BabyBjörn Balance vormt geen optisch obstakel.

Maar goed, over naar wezenlijker zaken. Vinden we hem handig en veilig? Absoluut. Het stoeltje staat als een huis. De voet is solide en heeft uitstekend antislip aan de onderzijde. Geen overbodige luxe, aangezien kleine Meike het stoeltje gebruikt als kermisattractie.

Baby Bjorn Balance Wipstoel test

Een echt relaxstoeltje
Dat brengt me direct op het opvallendste verschil met onze oude wipstoel. Die was vooral functioneel, bijvoorbeeld voor het geven van fruithapjes. De BabyBjörn Balance is meer een relaxstoeltje, waarin het kindje minder rechtop ligt. Bijzonder resultaat van het lig- en wiebelcomfort van de Balance is dat Meike makkelijk wegdommelt in haar stoeltje. Dat hebben we nog niet eerder meegemaakt. Fijn voor ons, fijn voor haar. Echter, de lol die onze dochter heeft in het wiebelen zorgt er wel voor dat ik haar kiwi-banaanprakje per hapje van kin tot kruintje smeer. Iets minder handig.

Makkelijk instellen
Overigens is het instelmechanisme van de stoelpositie met praktisch één hand bedienbaar. Heerlijk! Instellen van wipstoeltjes vereist meestal chirurgische vaardigheden met een flinke dosis geduld. Bij dit stoeltje is inklappen en opbergen easy. In ons huis is dat vrij belangrijk. Doen we dat namelijk niet, dan treffen we steevast onze 2 katten ’s ochtends diep tukkend in het wipstoeltje. Waarin ze als dank een indrukwekkend deel van hun vacht achterlaten.

Baby Bjorn Balance Wipstoel test

Dikke voldoende
De BabyBjörn Balance krijgt van Meike en mij in ieder geval een dikke voldoende. Hij ziet er mooi uit, is veilig én makkelijk in gebruik. En dat de katten ook fan zijn, tel ik dan niet mee.

BabyBjorn Balance | wipstoel uit ecologische assortiment | verkrijgbaar in bruin-zwart | te koop bij o.a. BabyPark | €159,90 | kijk voor meer informatie op BabyBjörn

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

One Response to "BabyBjörn Balance | Dikke voldoende voor wiebelen en relaxen"

  1. Anne-Lise Frank says:

    Ik ben blij met de herziening van BabyBjörn Balance door Marieska lezen. Het is goed om te weten dat het de basis is solide en goede anti-slip. Omdat het gemakkelijk kan worden aangepast en opgerold worden, het is een groot pluspunt. Veiligheid en gemak zijn van het grootste belang voor mij. Te weten dat je dochter dommelde gemakkelijk af in het maakt me willen het nog meer!!!

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: