Babymassage | ontspannen voor mama en kind

De eerste weken na de geboorte van je kindje is een periode waarin er voor jou als ouder veel gebeurt en verandert. Als ouder heb je namelijk de tijd nodig om te wennen aan ‘het vader en moeder zijn’. Ook voor je kindje verandert er veel. De overgang van een warme, veilige en geborgen omgeving in de baarmoeder naar een grote mensenwereld is erg groot. Genoeg redenen dus om extra aandacht te geven aan jezelf, maar óók aan je baby; babymassage is een momentje van rust voor jullie beiden.

Met de geboorte van Jupper (nu 10) werd ook ik als ‘mama’ geboren. Het was een indrukwekkende tijd met allemaal nieuwe dingen die we moesten leren. Het moment dat mijn vriendin me attendeerde op de babymassage lessen, waren een geschenk uit de hemel. Wat een heerlijk rustig moment voor dochter en mijzelf. Ook na de geboorte van zoon (7) en mini-zoon (2) ben ik de lessen gaan volgen. Het er even uit zijn met gelijkgestemden, het intensieve contact met mijn nieuwste kleintje en de rust die het bracht, hebben van mij een fan gemaakt.

babymassage-Margrietha-Fotografie-sweet-wellness

Babymassage is vooral in de begin-fase een welkome aanvulling op het stimuleren van een gevoel van veiligheid, vertrouwen en hechting. Het is een goede manier om het contact tussen mama en kindje ontspannen en intenser te maken. Door het intieme contact leer je je kindje beter te begrijpen, zodat je nóg beter op je kindje kunt reageren. Het zijn mooie, bijzondere en ontspannen momenten en behoeften, die je als ouder én baby zo hard nodig hebt.

Het is toch heerlijk zijn als je elke dag even een moment hebt waarop je, tussen alle drukke werkzaamheden door, intens aandacht hebt voor je kindje. Zo kun je je aangeleerde ‘kennis’ elke dag in praktijk brengen. Hierdoor creëer je niet alleen kleine momentjes samen, maar merk je ook dat je kindje rustig wordt en reageert op je aanrakingen. Zeker na een drukke dag vol nieuwe indrukken was het voor mijn drie wondertjes altijd heel positief. Jupper ging er heerlijk van slapen. Lucas – die zich vanaf zijn geboorte overstrekte – leerde ontspannen onder mijn handen en kleine Simon heeft vooral veel lol als ik zijn dikke beentjes beweeg en streel.

babymassage-Margrietha-Fotografie-sweet-wellness

Mooie momenten worden nog eens benadrukt als je tijdens een massage dankbaar beloond wordt met een ontspannen glimlach van een blij en ontspannen kindje in je armen: het mooiste cadeautje wat je als ouder mag krijgen! Zelfs als je kindje last heeft van darmkrampjes of enigszins onrustig is, moeite heeft met slapen of veel huilt, kun je als ouder ervaren dat je kindje geniet van jouw aanrakingen.

Er zijn verschillende massagetechnieken voor baby’s ontwikkeld. Bij Sweet Wellness kun je kennis maken met diverse technieken die passen bij jou en je kindje. Bovendien kan Sweet Wellness een bijdrage leveren aan leuke gemakkelijke oefeningen voor baby yoga. Spelenderwijs zorgt baby yoga voor extra ontspanning en draagt het bij aan een goede ontwikkeling. Ook een leuke manier om een lieve glimlach van je kindje te mogen ontvangen.

babymassage-Margrietha-Fotografie-sweet-wellness

Nieuwsgierig geworden naar babymassage of heb je interesse? Kijk voor meer informatie op Sweet-Wellness

 

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: