Betrapt, ik ben een cheater

De ontdekking viel mijn man rauw op z’n dak. Nooit had hij gedacht dat ik hem op deze wijze zou belazeren. In onze relatie staat eerlijkheid en trouw bovenaan de lijst. Wij konden elkaar toch alles vertellen? En nu dit. Verslagen zit hij op de bank en weigert me aan te kijken. Ik beken: “Ik ben een cheater”.

Een ‘cheater’ ik? Nooit had ik gedacht dat ik in deze val van ontrouw zou lopen. We hadden het elkaar toch plechtig beloofd: geen dingen achter elkaars rug doen en de ander al zeker niet aan het lijntje houden. En nu moest ik toegeven al wekenlang stiekem bezig te zijn geweest.

Natuurlijk gooide ik naar z’n hoofd dat hij gewoon te vaak van huis was en als hij er dan was, te moe was om samen iets te doen. Maar het mocht allemaal niet baten. Het label ‘cheater’ zat op mijn voorhoofd geplakt en kon onmogelijk verwijderd worden. Ik had hem belazerd.

road-sign-464641_640

Het begon allemaal op die ene vrijdagavond dat ik alleen thuis was. Via de iPad logde ik stiekem onder een andere naam in. Daarna was het hek van de dam. Elke vrije minuut zonder partner gebruikte ik om aan mijn ‘fix’ te komen. En dan ‘s avonds naast manlief in bed kruipen, net doen alsof ik geen idee had wat er zou gebeuren. Tot het moment kwam dat ik het niet meer voor me kon houden en in een heftige discussie riep: “ik weet toevallig dat hij vreemd gaat met de buurvrouw” … het werd doodstil in de kamer. Manlief staarde me met open mond aan. “heb jij …. Ben jij … gatver, ben jij een cheater?”

En nu met deze blog wil ik een bekentenis doen: ja, ik ben een cheater. Een valsspeler, een vreemdganger. Waarom? Omdat ik stiekem zonder dat manlief het wist alle seizoenen van Mad Men heb zitten kijken. Terwijl we elkaar hadden beloofd samen te genieten van deze Netflix Original. Ik kon het niet. Ik moest weten wat er ging gebeuren. En zo kwam het dat ik vanaf seizoen 2 alle afleveringen twee keer heb gezien. Eentje in mijn uppie, heerlijk genietend met een kop thee. En een keer met manlief, warm onder ons dekbed, hoofd op z’n borstkas en iPad in z’n hand.

Ben ik blij dat ik betrapt ben? Ja absoluut. De opluchting dat het hoge woord er uit is, is heerlijk. Niet meer stiekem inloggen via het account van oudste dochter, niet meer verwondert reageren op situaties die je al kent en zeker niet meer oppassen dat je je verspreekt.

Netflix-openbrief-3

Eens een cheater altijd een cheater? Laten manlief en ik nu net bezig zijn met het nieuwe seizoen van Suits …

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

4 Responses to "Betrapt, ik ben een cheater"

 1. Wat voor Netflixer ben jij? | Love4kidz says:

  […] deze Netflixers of ben je een combinatie van meerdere opties? Gelukkig ben ik niet alleen maar een Cheater. Ik kan er als Partner ook van genieten om samen onze favoriete serie te […]

 2. Jinn says:

  Wat super leuk geschreven, maar ik schrok ook wel ff hoor!XD
  Jinn onlangs geplaatst…My Film Diary #4: DecemberMy Profile

 3. Annemieke says:

  Hahaha oo wat leuk! Ik schrok even, maar het kwam allemaal goed 😉
  Annemieke onlangs geplaatst…Fotografie: All time favourites #3My Profile

 4. Riko Winter says:

  Leuk geschreven en goeie wending aan het verhaal!

  Eerst dacht ik: huh?! Dit zet je toch niet op internet?
  En later: Ja, dit moet online! Grappig

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: