Better safe than sorry | nadenken over later

Nadenken over later en dan bedoel ik de niet leuke dingen in de toekomst; het is niet mijn favoriete bezigheid. Toch is het verstandig zo nu en dan te kijken of je alles goed hebt geregeld voor later. De Engelsen hebben er een prachtig spreekwoord voor ‘Better safe than sorry’.

mijngezin-marieska-2

Afgelopen week kwam er een ‘mannetje’ langs om al onze verzekeringen na te kijken. Zijn de hoogtes nog dekkend, is de premie ergens anders voordeliger en, heel belangrijk, hebben we alles goed geregeld voor als een van ons wat overkomt. Nu is het altijd verstandig om dingen goed te regelen met elkaar, maar met een samengesteld gezin met drie kinderen is het heel belangrijk dat alles goed vastgelegd is zodat er geen onduidelijkheden zijn in welke situatie dan ook.

Huis, auto, aansprakelijkheid en ons leven, alles zag er prima uit. Tot de adviseur opmerkte of we ook ergens een overlijdensrisicoverzekering hebben lopen. “Uitvaart?”, vroeg ik nog onwetend, maar dat bedoelde hij niet: “De uitvaartverzekering is voor de begrafenis zelf. Ik bedoel hebben jullie een verzekering voor NA het overlijden? Voor als een van jullie minder moet gaan werken of de kinderen juist extra opvang nodig hebben. Een verzekering die er voor zorgt dat je nabestaanden door kunnen leven zonder financiële problemen’’. Allebei moesten we ‘nee’ antwoorden op deze vraag. Daar hadden we nog nooit aan gedacht.

Na deze afspraak bleef het vraagstuk van ‘financiële zekerheid na overlijden’ in mijn achterhoofd rondzingen. Hoewel ik geen hoofdkostwinner ben, ben ik wel bijna 12 jaar ouder dan manlief. Dit betekent statistisch gezien dat mijn kans om eerder te gaan, groter is. Ik voelde het als een onzichtbare druk. Wat als ik ze onverzorgd achterlaat? Naast het verdriet dat ze zullen hebben, moeten ze zich dan ook zorgen maken over geld? Iets waar ik me het liefst helemaal niet druk over maak?

Wellicht hypochondrisch gedacht, maar een ongeluk zit in een klein hoekje. De draaglast van de emoties zal je met geen verzekering weg kunnen nemen. De zorglast daarentegen daar kan ik wel een hand in hebben. Ik heb ondertussen informatie aangevraagd om rustiger te kunnen slapen.

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.
Related Posts

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: