Bioscoop | Cinderella – weer geloven in sprookjes

Assepoester, wie kent het verhaal van Disney niet? Het meisje dat door haar stiefmoeder en -zussen wordt veroordeeld tot het leven als dienstmeid met alleen een paar muizen als vriend. Dit verhaal is door Disney in een nieuw levensecht jasje gestoken. Vanaf woensdag 18 maart in Nederland in de bioscoop. [review]

Cinderella-disney-love4kidz-9

Assepoester 2.0 heet Ella en wordt gespeeld door de innemende verschijning van Lily James. Deze vertolking van het sprookje Cinderella draait vanaf woensdag 18 maart in de Nederlandse bioscopen en zal menig (kinder)hart veroveren. Niet alleen omdat het een magische sprookje is dat op een magische manier verfilmd is, maar ook door de innemende glimlach en prachtige ogen van prins Kit gespeeld door Richard Madden.

Cinderella-disney-love4kidz-7Cinderella-disney-love4kidz-8

Het verhaal van Cinderella is iedereen wel bekend. Disney maakte eerder een prachtige tekenfilm van het meisje dat door haar stiefmoeder en -zussen als dienstmeid wordt behandeld na het overlijden van haar vader. Ik vond het altijd een schattig verhaal over een hoe goed altijd overwint, met de hulp van een paar muizen die heel handig bleken met naald en draad. De stiefmoeder was een duistere engerd waarvoor je geen enkel greintje gevoel kon opbrengen. De stiefzussen waren monsterlijke lelijkerds zonder gevoel en inlevingsvermogen. Niet zo gek met zo’n nare moeder. En Assepoessie? Ja, van Assepoessie konden we alleen maar heel veel houden.

cinderella-disney-love4kidzCinderella-disney-love4kidz-6

Dat verhaal heeft Disney in deze speelfilm niet aangepast. De stiefmoeder is nog steeds een naar mens, de stiefzussen onnozele wichten en Assepoester een lief en innemend meisje dat vooral ‘goed’ doet en lief is voor de mensen om haar heen.

En toch raakte deze uitvoering van Cinderella mij meer dan de tekenfilm en daar ben ikzelf nog het meest van onder de indruk. Waarschijnlijk doordat het ‘echte mensen’ zijn en geen tekenfilm figuurtjes lijkt het verhaal ‘echter’. Waardoor er meer ruimte is voor de emoties van elke personage afzonderlijk. Zo krijgen we veel meer te zien van de prins en zijn achtergrond. Zien we de worsteling van Ella die na haar moeder verloren te hebben, uiteindelijk ook haar vader verliest. Maar bovenal krijgen we een inkijkje in het hoe en waarom de boze stiefmoeder zo boos is geworden. Alleen de onozelheid van de stiefzusjes … tja, die blijft bovenal gewoon onnozel.

Cinderella-disney-love4kidz-5 Cinderella-disney-love4kidz-4 Cinderella-disney-love4kidz-1

Door het gebruik van prachtige kostuums, magische effecten, kleur en bovenal het innemende acteerwerk van zowel Lily James, Richard Madden als Cate Blanchett en Helena Bonham-Carter zorgen ervoor dat je – hoewel bekend met het verhaal – gegrepen wordt door wat je op het filmdoek ziet gebeuren.

Cinderella is geschikt voor kinderen vanaf alle leeftijden, maar ik twijfel of zoonlief van 3 de film had uitgezeten en het verhaal had begrepen. De grapjes en intriges zijn best van een hoog niveau. Zelf zou ik zeggen: geschikt vanaf een jaar of 6.

Leuk extraatje voor jong en oud!
Voor elke voorstelling van Cinderella worden jij en je kinderen getrakteerd op de korte animatiefilm Frozen Fever. In deze tekenfilm zien we hoe Christoff, Olav en Elsa een verjaardagsfeest organiseren voor Anna. Maar helaas gooit een nare verkoudheid roet in het eten. Hoe? Dat houden we geheim …

Cinderella-disney-love4kidz-12 Cinderella-disney-love4kidz-11

Cinderella | te zien in de Nederlandse bioscopen vanaf woensdag 18 maart | kijk hier voor data en tijden

Deze review werd mede mogelijk gemaakt door Blogsociety

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

2 Responses to "Bioscoop | Cinderella – weer geloven in sprookjes"

 1. Vlijtig Liesje says:

  Wat een mooie plaatjes. Hoewel ik Assepoester wel wat zoetig vind.
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Warenhuizen onder vuurMy Profile

 2. Jamey Herben says:

  Wiiieee Ik kan niet wachten tot hij in de bios is! nu nog iemand vinden om mee te laten gaan naar de film……..
  Denk niet dat mn vriend het zo ziet zitten….
  xx

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: