Bioscoop | Disney’s Beauty and The Beast – Tale as old as time

Tale as old as time. True as it can be. Barely even friends. Then somebody bends. Unexpectedly. Just a little change. Small, to say the least. Both a little scared. Neither one prepared. Beauty and the Beast. Wie kan deze zinnen niet meezingen? 26 jaar geleden werd ik verliefd op een beest en dit jaar? Dit jaar doen we het heel dik over. Disney’s Beauty and the Beast draait nu in de bioscoop!

Het verhaal is op en top Disney: ‘kijk verder dan wat je ogen je laten zien. Kijk met je hart en vergeet te oordelen. Dan pas vind je het echte geluk’. Vele prinsessen gingen Belle al voor in haar zoektocht naar de ware liefde. Disney zou Disney niet zijn als het ze uiteindelijk allemaal lukt … met een legioen aan echte prinsen achter de hand.

beauty and the beast movie 2017

Krachtige prinsessen bij Disney

Net als Assepoester, Sneeuwwitje, Doornroosje en Rapunzel staat ook Belle haar mannetje. Zowel in de animatiefilm uit 1991 als in de realtime motion picture die nu alle bioscopen wereldwijd verovert. Ze is op zoek naar de ware liefde en wil weg uit het dorpje waarin ze niet geaccepteerd wordt voor wie ze is en wil zijn. In de armen van een beest vindt ze uiteindelijk ware liefde. Dat dit niets te maken heeft met een mooi uiterlijk, maar alles met een mooie ziel wordt gaande weg in beide films duidelijk. We love the Beast.

Animatiefilms tot leven wekken

Maar hoe kan je een Disney animatie film tot leven brengen? Laat dat maar aan Disney over. Ze deden het al eerder met Sneeuwwitje, Maleficent en Cinderella. Prachtige re-makes die het sprookje tot leven toveren. Met Beauty and the Beast komt Disney met haar beste re-make tot dusver. Niet alleen het verhaal is tot in de puntjes verzorgd en herkenbaar van de tekenfilm. Ook de cast is uitzonderlijk goed gecast. Bij elk personage denk je “ahhh tuurlijk, die is perfect”. Dit gaat vooral op voor Belle, Mrs. Potts en Gaston. De prins had ik zelf graag iets stoerder gezien (en zonder blauw strikje in de staart), maar hij lijkt sprekend (met strikje en al).

Beauty and the Beast in het echt

Kan je dan het volledige verhaal van de Beauty and the Beast verwachten zoals het 26 geleden als tekenfilm in de bioscoop kwam? Ja, eigenlijk wel. Hele zinnen uit het oorspronkelijke script zijn overgenomen en het is bijna mogelijk om scenes naast elkaar te leggen. Natuurlijk zitten er hier en daar een paar veranderingen in. Zo heeft mrs. Potts haar gezicht aan de zijkant van de theepot en niet tussen de tuit. Dat zou haar volgens de ontwerpers te veel op een varken doen lijken. Ook rijdt Belle in de nieuwe versie op een wit paard en is haar vader aanzienlijk dunner en charmanter om te zien. Daarnaast heeft Disney in de huidige versie ruimte gevonden voor een homoseksuele spanning tussen Le Fou en Gaston. Iets dat in de tekenfilm niet zo duidelijk in woord (en daad) naar voren komt.

beauty and the beast 2017

De cast is – zoals eerder gezegd – geweldig treffend met hun animatie karakters. Emma Watson speelt een krachtige geëmancipeerde Belle. Luke Evans is treffend als Gaston met z’n brede kaken en arrogante blik. Emma Watson een typische Engelse dame als mrs. Potts en Ewan McGregor een heerlijk onbevangen Lumiere. Het Beest is een voorbeeld van een prachtig staaltje techniek. Geen makkelijke rol voor Dan Stevens die tijdens de balroom scene op zelfs op stelten zijn dans moest doen om de creators uiteindelijk de mogelijkheid te geven het Beest rondom zijn lichaam op te bouwen. Het eindresultaat is indrukwekkend.

Indrukwekkende muziek en snelle scenes

De film zit boordevol muziek. In elke scene barst een personage in zingen uit om zijn gevoel onder woorden te brengen. De bioscoopzaal vult zich vele malen met bombastische musical gezang. Ontsnappen aan de film is onmogelijk. Je moet mee in het verhaal. Dit maakt het geheel nog meer ‘af’. Enige waar ik moeite mee had, waren de snelle scenes: de vechtscene, de vlucht door het bos en de muzikale dansscene van de ‘dingen’ in het kasteel. Deze gaan zo vreselijk snel dat ik me niet helemaal kon focussen op wat ik nu precies zag. Maar een blik in de bibliotheek en in de ogen van het Beest maken dat al snel weer goed.

Beauty and the Beast draait nu in de bioscoop

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

One Response to "Bioscoop | Disney’s Beauty and The Beast – Tale as old as time"

  1. Claudia Diependaal says:

    Hij lijkt me echt geweldig.

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: