Bioscoop | Mees Kees

Al even draait de geweldige familiefilm ‘Mees Kees’ in de Nederlandse bioscopen. Deze verfilming van de razend populaire kinderboeken ‘Mees Kees’ van Mirjam Oldenhave is een regelrechte hit in de bioscoop.

De film Mees Kees is een verfilming van de succesvolle gelijknamige kinderboeken van Mirjam Oldenhave. Kees is een stagiair van de Pabo die voor het eerst voor de klas staat in groep 6b. Als de juffrouw met zwangerschapsverlof gaat, mag Kees het zelf proberen en wordt hij ‘Mees Kees’. Gelukkig helpen de kinderen hem met lesgeven. Een echte feel goodfamiliefilm met een happy end.

bioscoopfilm Mees Kees

Het verhaal van de film
Voor Tobias komt Mees Kees, de nieuwe invaller op school, precies op tijd. Door de juf werd hij om niets de klas uitgestuurd. Ook kreeg hij vaak strafwerk. Raar, want Tobias is namelijk best slim, vrolijk en super grappig. Mees Kees geeft heel anders les dan de juf. Dat is omdat hij nog stagiair is. Gelukkig helpen de kinderen hem met lesgeven. Met biologie kijken ze bijvoorbeeld Spiderman en met rekenen zetten ze de tafels op z’n kop. Al bloeit Tobias door de aanwezigheid van Mees Kees op, Kees merkt dat er iets met Tobias is. Hij heeft nooit brood mee bijvoorbeeld. Dat komt omdat zijn vader dee-oo-oo-dee is en zijn moeder de hele dag in bed ligt. Mees Kees ontfermt zich over Tobias. Hij deelt zijn boterhammen met het heerlijke omeletje van zijn moeder met hem, neemt Tobias mee uit flipperen en laat hem gezellig ‘nablijven’. De strenge directrice Dreus vindt het maar niets.

Mees Kees is nu te zien in de Nederlandse bioscopen | Duur 1 uur en 21 minuten | Nederlands gesproken | Met rollen van Peter Heerschop, Willem Voogd, Cas Jansen & Sanne Wallis De Vries | kijk voor meer informatie op Mees Kees

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: