Blogspiratie tag | ik inspireer, jij inspireert, wij inspireren

Voormijnkleintje en Cindesallaroundbeauty ben ik getagt voor de Blogspiratie tag ( #blogspiratie ) die rondgaat onder bloggers. Een leuk initiatief van Blogqueen om er achter te komen hoe bloggers aan hun inspiratie komen. Daar doe ik met veel plezier aan mee. Alhoewel de vragen niet allemaal even gemakkelijk waren om te beantwoorden. Nieuwsgierig waar mijn inspiratie vandaan komt? We gaan met de billen bloot.

Volop inspiratie of loop je regelmatig tegen een writer’s of blogger’s block aan?
Over het algemeen heb ik volop inspiratie. Met drie kinderen in huis blijven de onderwerpen zich dagelijks aandienen. Daarnaast stroomt mijn mailbox over van leuke, inspirerende initiatieven en must have producten.

Als de woorden even niet uit je vingers komen, hoe voel je je dan?
Beste tip tegen een writers block: ga niet zitten broeden op een eerste zin. Begin gewoon te schrijven, schrappen kan altijd. Een onderwerp heb ik altijd wel, maar soms weet je even niet hoe te beginnen, dan ga ik achter de computer zitten en begin te schrijven. Sommige zinnen zijn volkomen onzin of heel slecht, maar die kan je achteraf altijd wissen. Als je eenmaal bezig bent, neemt het onderwerp je vanzelf over en wordt het een logisch verhaal.

Hoe blijf jij gefocust tijdens het uitwerken van een bericht?
Volgens mijn omgeving is het onmogelijk om op mijn manier te schrijven. Ik kan in complete chaos en met flink wat decibellen op de achtergrond nog steeds mijn artikels schrijven. Maar het liefst zit ik aan mijn bureau aan de linkerkant een stapel papier en producten die vragen om een omschrijving en aan de rechterkant mijn iPad waarop ik alle programma’s voorbij laat komen via de app NPO en RTLXL. Televisie kijken doe ik eigenlijk nooit, maar tijdens het schrijven hoor ik alle programma’s voorbij komen. Kijken naar het beeld doe ik niet, zo kan ik prima 4 keer dezelfde ‘Rijdende Rechter’ aflevering luisteren.

Welke brainstorm-techniek zorgt gegarandeerd voor inspiratie?
Door de informatie die ik heb verzameld te ordenen in stapeltjes van ‘urgent’, ‘to do’, ‘maybe’ krijg ik overzicht en zie ik in mijn hoofd een plaatje van een geordende week waarin ik blogposts kan plaatsen die alle categorieen beslaan.

Helpt muziek je ook als je bloginspiratie zoekt?
Nee eigenlijk niet. Behalve als het muziek is waardoor mijn kindjes zijn gegrepen. Zo is zoonlief helemaal verliefd op Elsa van Frozen en zingt hij als hij niet wil dat je hem aanraakt ‘Laat me Los’. Dit kan een prima blogje worden. Muziek voor mezelf heb ik niet nodig om geïnspireerd te raken.

Waar ontstaan de beste ideeën?
De beste ideeën krijg ik als ik naar mijn kinderen kijk, luister en met ze speel. Vooral als je verrast wordt door een uitspraak, mening of handeling ontstaan er onmiddellijk verhaaltjes in mijn hoofd.

In welke inspirerende omgeving werk je graag?
Het liefst zit ik in Ver van Hier in Rotterdam. Deze koffietent is tevens een kinderboekenwinkel waar ik enorm door geïnspireerd word omdat boeken in mijn leven een heel belangrijke rol spelen. Om eerlijk te zijn, zit ik er te weinig en werk ik veelal vanuit huis op mijn eigen plekje.

Heb je ook een ware ‘blogbijbel’ op je bureau staan voor als je het even niet meer weet?
Nee, ik heb geen enkel boek over bloggen in huis. Mijn belangrijkste boek tijdens het bloggen is ‘Het Groene Boekje’.

Welke bloggers inspireren jou?
Om eerlijk te zijn ben ik Love4Kidz in eerste instantie als magazine begonnen. Persoonlijke verhalen hebben pas later hun plekje op de website gevonden. Hierdoor verschoof het doel van de site van magazine naar blog. Ik liet mij tot voor kort dan ook inspireren door magazines. Bloggers die voor mij opvallen zijn April and May, Les enfants a Paris en Doolittle magazine

Hoe zit het met andere bijzondere inspiratiebronnen?
Mijn kindjes zijn mijn inspiratiebronnen. Anna met haar creativiteit, Lucas met zijn niet oordelen en Simon met zijn enorme humor. Daarnaast raak ik geïnspireerd door beurzen, boeken en magazines.

De vijf bloggers die ik tag zijn
Claudia van Thiskidsgotstyle | omdat ze prachtige foto’s maakt van elk kindje
Jade van Jadepillar | Art, fashion and Design in Amsterdam – een must follow
Isabel van Trendysabel | omdat mijn dochter fan van haar is
Linda van Mamaliefde | na een gezellige avond in Amsterdam ben ik benieuwd naar haar inspiratie
Judith van Savedwithstyle | haar zwart-wit met een splash of colour is het volgen waard

68243be24d78b3868197e8d65c39fc30

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

3 Responses to "Blogspiratie tag | ik inspireer, jij inspireert, wij inspireren"

 1. Blogspiratie Tag: zij vulden 'm in - BlogQueen says:

  […] van Love4Kidz: “Door de informatie die ik heb verzameld te ordenen in stapeltjes van ‘urgent’, ‘to […]

 2. Marieska says:

  Het was ook een ontzettend leuk initiatief! Zo ga je zelf ook nadenken over: waar komt de inspiratie vandaan …

 3. Patricia says:

  Wat ontzettend leuk dat je mijn tag ook hebt ingevuld. Met plezier gelezen.
  Patricia onlangs geplaatst…Teskuh en Dylan bij DomienMy Profile

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: