Boek | Coco – of het kleine zwarte jurkje

Bij de tentoonstelling Coco Chanel de Legende die tot 2 februari in het Gemeente museum van Den Haag te bewonderen was, komt een geweldig kinderboek van Annemarie van Haeringen Coco – of het kleine zwarte jurkje. Een sprookje over het leven van modeontwerpster Coco Chanel verweven in een Assepoester verhaal.

Nadat we met z’n allen de mooiste ontwerpen van Coco Chanel hebben bekeken, kunnen we het niet nalaten om ook een aantal souvenirs mee te nemen als aandenken aan deze geweldige tentoonstelling. Naast de über lieve pop ‘I love Paris‘ van MikoDesign hebben we ook het geweldige prentenboek Coco – of het kleine zwarte jurkje gekocht.

coco of het zwarte jurkje, coco chanel, modeontwerpster, kinderboek

Coco- of het zwarte jurkje is een sprookjesvertelling over het leven van Coco Chanel, de beroemde modeontwerpster. Coco haar leven laat zich uitstekend gebruiken voor een Assepoester-achtig verhaal. Immers was Gabrielle ‘Coco’ Chanel (1883-1971) bijzondere levensloop er eentje van ‘rags to riches’. Coco groeit op in een weeshuis waar ze onder leiding van zwartgeklede ‘tantes’ hard moet werken. Haar geluk komt als ze leert naaien en borduren. Zo kan ze op haar achttiende een baantje zoeken.

coco of het zwarte jurkje, coco chanel, modeontwerpster, kinderboek

Coco – of het kleine zwarte jurkje is een geweldig prentenboek voor zowel kinderen als volwassenen. Iedereen kent immers wel de ‘Littlle Black Dress’, het Chanel mantelpakje en Chanel No.5. Al deze typische Chanel ontwerpen komen aanbod in het kinderboek van Annemarie van Haeringen.

coco of het zwarte jurkje, coco chanel, modeontwerpster, kinderboek

Coco – of het kleine zwarte jurkje | Annemarie van Haeringen | €14,95 | ISBN: 9789025864064 | uitgeverij Leopold | verkrijgbaar bij Bol.com

coco of het zwarte jurkje, coco chanel, modeontwerpster, kinderboek

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: