Boek | De avontuurlijke reis van Joep, Pera en Pim

Mijn liefde voor boeken steek ik niet onder stoelen of banken. Lezen, in elke vorm vind ik heel belangrijk niet alleen om je woordenschat te vergroten, maar ook voor het ontwikkelen van de fantasie. Voor allebei kan je terecht in het overheerlijke boek ‘De avontuurlijke reis van Joep, Pera en Pim’. Een kinderboek met echte peren in de hoofdrol.

Echte peren in de hoofdrol? Ja, je leest het goed. In het boek ‘De avontuurlijke reis van Joep, Pera en Pim’ spelen echte peren de hoofdrol. Ontsnapt uit een groentezaak om te ontkomen aan hun lot tot perensap te worden gemaald, gaan Joep en Pera op zoek naar het geluk.

Tijdens hun reis door de wereld komen ze verschillende figuren tegen die ze op weg helpen in hun avontuurlijke reis. Als Joep en Pera tijdens hun reis voelen dat ze verliefd op elkaar beginnen te worden. Uit deze liefde ontstaat het kleine peertje Pim waarmee het gezinnetje compleet is. Nu gaan ze met z’n drieën op zoek naar de boomgaard waarvan Joep zegt dat daar het geluk te vinden is.

de_avontuurlijke_reis_van_Joep_Pera_en_Pim-Love4Kidz

Niet alleen het innemende verhaal van Joep en Pera doet mijn hart smelten. Dit prentenboek moet het ook zeker hebben van de foto illustraties. Alle afbeeldingen zijn foto’s met echte peren. Hoewel dit op het eerste gezicht ‘raar’ lijkt, zijn de figuren op geen enkel moment niet echt. De peren lijken echte karakters te zijn in het verhaal. Dit levert niet alleen prachtige plaatjes op, maar ook hartverwarmende menselijke ‘peren’.

Clarisse van Veen tekende niet alleen voor het verhaal, maar ook voor de kleurenfoto’s. Een ontzettend gedurfde zet die geweldig uitpakt.

De avontuurlijke reis van Joep, Pera en Pim | auteur: Clarisse van Veen | €12,95 | ISBN: 9789047616795 | uitgeverij Rubinstein | verkrijgbaar via Bol.com

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

One Response to "Boek | De avontuurlijke reis van Joep, Pera en Pim"

  1. Love4kidz | Super Sunday Giveaway | Prentenboek - Love4kidz says:

    […] het prentenboek ‘De avontuurlijke reis van Joep, Pera en Pim’ waarover we vorige week schreven? Dan is dit je kans om een exemplaar in de wacht te slepen. Joep, Pera en Pim zijn op zoek naar hun […]

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: