Boek | De fantastische vliegende boeken van Marius Mindermeer

Een verhaal is zoveel meer dan een papieren boek … Daarom verscheen het verhaal De fantastische vliegende boeken van Marius Mindermeer eerst als animatiefilm. Daarna als  App voor iPad en ook als papieren versie.

De animatiefilm The Fantastic Flying Books of Mister Morris Lessmore ontving een Oscar voor het verhaal en illustraties. Deze zijn van de hand van William Joyce en Joe Bluhm. Joyce is wereldwijd bekend als auteur en illustrator met een diepgaande interesse in digitale animatie. Na de film kwam er een prentenboek-achtige app voor de iPad en een papieren versie van de film. Met prentenboek  De fantastische vliegende boeken van Marius Mindermeer kunnen kinderen – en volwassenen – genieten van het verhaal … want een verhaal maakt uiteindelijk het boek.

De fantastisch vliegende boeken van Marius Mindermeer Kinderboek

Het moderne sprookje vertelt het verhaal van Marius Mindermeer (Morris Lessmore) die er achterkomt dat hetgene dat echt telt niet het boek zelf is, maar het verhaal wat er in staat. “Marius Mindermeer hield van wooren. Hij hield van verhalen. Hij hield van boeken. Zijn leven was een boek dat hij zelf schreef, de ene keurige bladzijde na de andere. Elke ochtend sloeg hij het open en schreef over zijn plezier en zijn verdriet, over al wat hij wist en al wat hij hoopte.”

De illustraties in het boek zijn geweldig. Het verhaal is een fantasierijke wandeling door een prachtig sprookje. Dat het verdient om heel vaak verteld te worden. Want hoewel boeken fantastische dingen zijn, is het verhaal datgene wat echt telt (The Times, red). De Nederlandse vertaling is in handen van Huberte Vriesendorp. Ze vertaalde ondermeer de kinderboeken van Roald Dahl.

De app voor iPad  is samen met het boek te gebruiken. Zo komt het boek echt tot leven. (zoekterm in Appstore: ‘Morris Lessmore’)

De fantastische vliegende boeken van Marius Mindermeer | auteur William Joyce | illustratie Joe Bluhm | vertaling Huberte Vriesendorp | 54 pagina’s | € 12,95 | ISBN 9789047613022 | Uitgeverij Rubinstein

written by

Vader van 3 schitterende kinderen, marketing

Related Posts

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: