Boek | De giraf die niet in het boek past

Voorlezen is zo ontzettend belangrijk dat we er graag heel veel aandacht aan besteden op Love4Kidz. Immers het zorgt voor een ontspannend momentje met je kind, maar bevordert ook de creativeit, fantasie en kennis. De giraf die niet in het boek past van Cindy van de Ven is een goed voorbeeld van zo’n multifunctioneel boek.

Met multifunctioneel voorleesboek bedoelen we eigenlijk dat je er meer mee kunt doen dan alleen voorlezen. Dat er kleine leermomenten, heerlijke gesprekken, maar ook creatieve uitspattingen ontstaan voor iedereen die daar open voor staat. Het verhaal van de giraf die niet in het boek past is hiervan een goed voorbeeld. In dit boekje leren kids vanaf 2 jaar hoe ze een probleem kunnen oplossen ‘hoe past de giraf nou in het boek?’. Maar ook ruimtelijke begrippen leren worden spelenderwijs geleerd: linksrechtsonderbovenhogerlager,onderstebovenschuin en rechtop. Daarnaast zijn er bij het boekje heel veel extraatjes ontworpen die het spelen met het verhaal ‘levensecht’ maken. Zo is er eenvoorleesfilmpje een kleurplaat en een leerzaam spelletje voor thuis of in de klas.

Verhaal
Het verhaal van De giraf die niet in het boek past gaat over een giraf die heel zielig is, want hij past niet in het boek. Iets dat alleen de lezer kan oplossen door heel goed na te denken. Hoe de giraf zich ook keert: links, rechts, onder, boven hij blijft maar klem zitten … wie weet hoe de giraf toch in het boek past?

Het boek is gemaakt door illustratrice en grafisch vormgever Cindy van de Ven. Ze geeft – naast haar werk – ook workshops illustratie en vormgeving aan kinderen in het basisonderwijs.

De giraf die niet in het boek past | 2+ | €9,95 | 224 pagina’s | ISBN: 9789461500076 | Uitgeverij David en Goliat

written by

The author didn‘t add any Information to his profile yet.

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: