Boek | De Grote Avonturenatlas

Zijn jouw kinderen gek op de wereld ontdekken. Altijd op zoek naar feitjes en weetjes over dieren, plaatsen en de natuur? Dan De Grote Avonturenatlas van uitgeverij Rubinstein het must have boek voor in de boekenkast.

Voor De Grote Avonturenatlas is het moeilijk om niet op te vallen; het formaat van het boek is behoorlijk groot. Ideaal om de illustraties van Lucy Letherland optimaal tot hun recht te laten komen. Elke spread (2 tegenover elkaar liggende pagina’s) presenteert een land, continent, zee, feestdag of natuurverschijnsel. Geen alledaagse atlas dus. Zo leer je meer over de eilandengroep Hawaii en het continent Europa, maar leer je ook meer over het fenomeen ‘Kersenbloesem’ of ‘London Eye’ en de ‘Atlantische Oceaan’.

9789047619383enkelhigh

De illustraties zijn voorzien van bijzondere feitjes en weetjes. Zo leren we dat de rivier de Theems door het centrum van Londen van west naar oost stroomt, er waterpistolen en ballonnen worden gebruikt om elkaar onder te gooien tijdens het Holifeest en dat Grizzlyberen gek zijn op vette zalm en dat die zalm er voor zorgt dat de beer wel 600 kilo kan worden.

9200000040451060_3 9200000040451060_4

Naast deze feitjes en weetjes krijg je ook voldoende achtergrond informatie over het thema van de pagina’s. Een ideaal boek dus om spelenderwijs te leren, te weten en eindeloos te speuren naar details en verstopte grapjes.

De Grote Avonturenatlas | prentenboek | leeftijd 6+ | pagina’s 90 | prijs €24,95 | ISBN: 9789047619383 | auteur: Rachel Williams – illustrator: Lucy Letherland

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: