Boek | De opvreters – een kook- lees en knutselboek

Een kookboek voor kinderen? Een knutselboek voor kinderen? Een voorleesboek voor kinderen? Het boek De opvreters van Sascha Meyer is het allemaal. Dit unieke boek is een combinatie van lezen, koken en knutselen. Ontmoet Peertje Boon, Roosje Bloemkool, Aartje Appel en nog heel veel meer leuke figuurtjes die een rol spelen in de creatieve kookboek voor kinderen.

De opvreters boek

Aartje Appel en Peertje Boon

De foto’s in het boek De opvreters spreken tot de verbeelding en zullen je gelijk raken. Aartje Appel, Peertje Boon en heel veel andere grappige groente-figuurtjes toveren een glimlach op je gezicht. Hun schattige uiterlijk met grappige details zal geen kind (en volwassene) onberoerd laten. Helemaal leuk is dat je deze figuurtjes zelf kunt maken en dat je naast deze beschrijving ook een heerlijk recept vindt waarin het hoofd ingrediënt uit het karaktertje wordt verwerkt tot een lekker voor- hoofd- of nagerecht.

De opvreters boek

Witje Lof is een rare kerel

Zo leert Peertje Boon je een heerlijke ‘Belle Hélène’ te maken. Samen met Roosje Bloemkool kook je een heerlijk ‘Groentesoepje met schapenkeutels’ of ‘Bloemkool met lammetjespap’. Witje Lof is een rare kerel. Die maakt ‘Witlofbootjes met gorgonzola of ananas’. Maar het aller schattigst vind ik Koko en Noot. Deze harige knuffel cavia’s van kokosnoot leren je niet alleen Chocorotsjes te maken, maar zijn ook nog eens über cute.

De opvreters boek

De opvreters boek

Boek-De-Opvreters-kookboek

Naast de knutselideeën, de gerechten bestaat het boek De opvreters ook uit geweldige verhaaltjes die kan voorlezen. In elk verhaal staat een figuurtje centraal dat leuke avonturen beleeft. Naast deze voorleesverhalen staat er over elk ingrediënt en menu ook nog diverse wetenswaardigheden.

De opvreters boek

Een rijk gevuld boek dat de fantasie zal prikkelen.

De opvreters | auteur: Sascha Meyer | €16,95 | ISBN: 9789047617051 | Uitgeverij Rubinstein | verkrijgbaar bij Bol

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

One Response to "Boek | De opvreters – een kook- lees en knutselboek"

  1. Love4kidz | Boek | De Opvreters & Ko | Love4kidz says:

    […] & Ko is deel twee in de Opvreters serie. In het eerste deel maakte je al kennis met verschillende karakters die allemaal hun eigen verhaal te vertellen hadden. […]

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: