Boek | Grote vragen van kleine mensen

Het boek Grote vragen van kleine mensen is een heilig boek bij ons in huis. Vooral de ondertitel en simpele antwoorden van knappe koppen stelt me gerust. Ik mag best het antwoord een keer niet weten … er is altijd een knappe kop in de buurt. Met twee allesweters in huis, is dit een musthave van de bovenste plank.

boek, grote vragen van kleine mensen, rubinstein

Hoewel ik mezelf heb voorgehouden dat ik tot diep in hun tienertijd de antwoorden op mijn kids hun vragen wel voor handen heb. Kom ik nu tot de conclusie steeds vaker het antwoord te moeten opzoeken. “Dat zoeken we op”, is dan ook een veel gehoorde kreet van manlief en mezelf. Maar dat opzoeken wordt met de diversiteit aan vragen steeds lastiger. Super blij zijn we dan ook toen we tegen het boek Grote vragen van kleine mensen aanliepen. Daar – voor ons – lag het antwoord op (bijna) ALLE vragen!

boek, grote vragen van kleine mensen, rubinstein, stokke steps

In het boek komen heel veel verschillende vragen aan bod. Vragen zoals: waarom is water nat, wat is het sterkste dier ter wereld, hoe maak je elektriciteit en waarom kunnen meisjes later wel kinderen krijgen en jongens niet? Net zo divers als de vragen die we aan de keukentafel dagelijks op ons afgevuurd krijgen. 100 Engelse wetenschappers, experts, schrijvers en professoren hebben zich over de vele vragen gebogen om tot  prachtige antwoorden te komen. Zo worden nieuwsgierige kleine breintjes voorzien van echte nuttige antwoorden.

boek, grote vragen van kleine mensen, rubinstein

Wat ik het allerleukste aan het boek ‘Grote vragen van kleine mensen’ vind, is dat het antwoord in verhaal vorm opgeschreven is. Hierdoor krijg je zelfs meer dan alleen antwoord op de vraag. Je leert ook waarom iets is, zoals iets is en waarom niet. Wij kunnen in ieder geval niet meer zonder!

Grote vragen van kleine mensen | auteur: Gemma Elwin Harris | €19,95 | ISBN: 9789047615194 | uitgeverij Rubinstein

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.
Related Posts

One Response to "Boek | Grote vragen van kleine mensen"

  1. Love4kidz | Boek | Weet mijn Goudvis wie ik ben? - Love4kidz says:

    […] schreven al eerder een review over een van zoonlief zijn favoriete boeken: Grote vragen voor kleine mensen. Nu is er een Deel II […]

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: