Boek | Het Bakkersboek

Een ode aan alle warme bakkers is de subtitel van Het Bakkersboek van Ingeborg Smit. En wat voor ode! In prachtige collage-stijl wordt het verhaal vertelt van opa die heel vroeger warme bakker was. “Opa, vertel eens over vroeger, toen u bakker was. Hoe ging dat toen?”.

Het Bakkersboek vertelt het verhaal van Opa die warme bakker was in een tijd dat je nog met de bakfiets de broden langs de huizen bracht. De illustraties bij het verhaal zijn in een romantische collage-stijl. Alsof je kijkt naar foto’s in een oud foto album. Het leven van opa krijgt vorm door deze illustraties. Je wilt meer weten; van vroeger, van hoe het ging en vooral nieuwsgierig zijn naar de anekdotes.

Het Bakkersboek Pimpelmees

Die anekdotes vind je her en der in het boek, dat al seen reis door de tijd het leven van de warme bakker van vroeger vertelt. Zo komen we te weten dat opa een hekel had aan school en dat voor het bakkersvak nog geen school was, dus dat hij daarom maar bakker werd. Dat koekjes vooral voor het weekend werden verkocht en dat je als bakker een maatschappelijke rol vervulde als ‘luisteraar’. Wist jij dat je vroeger na tien uur je stofdoek niet meer mocht uitkloppen? Allemaal waar gebeurd en terug te lezen in Het Bakkersboek.

Het Bakkersboek Pimpelmees

Dat de broodkar uiteindelijk vervangen werd door broodwagens en de bakkerij opgeslokt door de broodfabriek stemt je na het lezen van dit intrigerende kinderboek bijna verdrietig. Ik zeg: “Hulde voor de warme bakker van toen, nu en ooit”

Het Bakkersboek – Ode aan de warme bakker | auteur Ingeborg Smit, Jan Smit | illustraties Studio Ping | €14,90 | isbn: 978-90-816477-1-7 | Pimpelmees 

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.
Related Posts

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: