Boek | Het Muizenhuis – Sam en Julia en het Circus

De boekpresentatie van het derde Muizenhuis boek ‘Sam en Julia en het Circus’ van Karina Schaapman is een feit. In Circustheater Caré gaf ze vol trots haar eerste exemplaar aan – hoe kan het ook anders – Henk van der Meijden, circus liefhebber in hart en nieren.

Als Muizenhuis-fan van het eerste uur, zat Lucas op de eerste rij van het Circustheater zijn ogen uit te kijken tijdens de presentatie van boek het Muizenhuis ‘Sam en Julia en het Circus’. Het optreden van goochelaar Tony Wilson deed hem op het puntje van zijn stoel zitten. Vooral toen Tony het derde deel van het Muizenhuis boek tevoorschijn toverde.

Muizenhuis Sam en Julia en het Circus kinderboekMuizenhuis Sam en Julia en het Circus kinderboek

Dit derde deel staat in het teken van het Circus. Julia gaat namelijk in de zomervakantie samen met haar moeder in het Circus wonen en werken. Net als Karina Schaapman zelf ooit deed toen ze een klein meisje was. Dit Muizenhuis boek is dan ook gedeeltelijk biografisch. Niet alleen in verhaal, ook in de plaatjes vind je veel van het circusleven van Karina terug. Haar foto’s, brieven en circusposters zijn verkleind en gebruikt in het decor van het Muizenhuis-boek.

Muizenhuis Sam en Julia en het Circus kinderboek

Voorlezend in deze nieuwste uitgave word ik weer gegrepen door de kracht van de foto’s in het boek. Het lijken wel zoekplaatjes. Tezamen met de verhalen nemen ze je mee naar het land van Sam en Julia. Ze komen echt tot leven. Ik kan me na het dichtslaan van het boek niet voorstellen dat er ook maar 1 kindje is dat niet verliefd wordt op deze schattige muisjes.

Muizenhuis Sam en Julia en het Circus kinderboek

Het Muizenhuis – Sam & Julia en het Circus | prentenboek | € 16,95 | isbn: 9789047614555 | uitgeverij Rubinstein

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.
Related Posts

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: