Boek | Hoe jij de Magistrale Avonturenplaneten ontdekte

Dat ik fan ben van de boeken van CircusPatz is een publiek geheim. Het liefst zie ik in iedere boekenkast minstens een boek van dit geweldige verhalenlaboratorium staan. Tot die tijd laat ik jullie meegenieten van de verhalen die er uit de koker van Patz en consorten komt. Voor de Nationale Voorleesdagen van 2016 staat in mijn top 3 nog steeds het boek: Hoe jij samen met Astronaut Maud de Magistrale en soms zelfs gevaarlijke Avonturenplaneten ontdekte.

Het boek Hoe jij de Magistrale Avonturenplaneten ontdekte hoort in de serie: Hoe jij – ontdekavonturen en is niet alleen een prachtig (voor)leesverhaal, maar bestaat uit een echte reis door de ruimte. Deze reis ga je maken door middel van een ruimtekaart en sterrewindkaartjes. Deze kaarten bepalen jouw reis door het boek. Hoe? Dat proberen we hieronder uit te leggen, ga je mee?

circus patz, hoe ik de magistrale avonturenplaneten ontdekte, kinderboek

Op reis met Astronaut Maud
Je grote avonturenreis begint als je het boek openslaat. In de inhoudsopgave zie je 19 verschillende planeten-verhalen. Echter ga je niet bij hoofdstuk 1 beginnen met lezen. Eerst pak je je ruimtekaart erbij en de sterrenwindkaartjes. Op deze kaart zie je allemaal verschillende planeten. Er staat duidelijk aangegeven dat je bij ‘Startplaneet’ moet beginnen.

Het is dus de bedoeling dat je dit verhaal als eerste leest. Ga nu samen met Astronaut Maud de reis aan en beleef het avontuur op Startplaneet. En eenmaal aan het eind van het verhaal bepaalt het sterrenwindkaartje welke planeet je de volgende keer gaat bezoeken. Trek een kaartje – dit is een kompas – die de richting aangeeft waarin jouw ruimteschip moet varen.

Zo kom je misschien wel op de Planeet van Verloren Dingen of bezoek je eerst de Donkere planeet. Misschien is de Leuke planeet of de Herrie planeet wel het eerst aan de beurt. Dat is dus een verrassing … … voor jou en Astronaut Maud.

circus patz, hoe ik de magistrale avonturenplaneten ontdekte, kinderboek

Extra leuk detail is, dat je aan het eind van het verhaal een item van de bezochte planeet mee naar huis neemt in je avonturenkoffer. Dit kan een stukje klei zijn, wol of een takje. Aan het eind van het boek, heb je een koffer vol reisverhalen en bijzondere souvenirs.

Laat het boek van CircusPatz nog meer tot leven komen door een eigen Avonturenkoffer in het leven te roepen. Zoek een oud koffertje, doos of bewaarbox en verzamel een aantal lege potjes en kleine doosjes. Lees voor het voorlezen snel welk item de hoofdpersoon deze avond mee krijgt en verzin hiervoor een echt item. Na het voorlezen kun je dit item dan aan je kindje overhandigen waarna je het samen in zijn of haar eigen avonturenkoffer plaatst. Zo gaat het verhaal van Astronaut Maud en zijn Avonturenplaneten nog meer leven.

Tips hoe je creatief kan voorlezen? Lees dan de blog Creatief Lezen

Hoe jij de Magistrale Avonturenplaneten ontdekte | tekst – Krista Izelaar | illustraties – Denise van Leeuwen | €19,95 | 136 pagina’s full colour | ISBN – 9789022998809 | Circus Patz

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: