Boek | Kick Fearless

Voor Love4Kidz mag ik het boek ‘Kick Fearless’ van Circus Patz lezen. Een boek over een heel stoere fashionista die op zoek gaat naar haar ouders nadat deze met hun vliegtuig zijn verdwenen in het Caribische gebied. Samen met haar vriendinnen en oom Benjamin gaat Kick Fearless (echte naam Cate Bellville de Saint Claire) op onderzoek uit: wat is er echt gebeurd?

Het boek is een echt dikke pil – volgens mijn moeder. Ze bedoelt dat het een heel dik boek is, 480 bladzijdes! Maar daar merk je tijdens het lezen niets van, want het is zo ontzettend spannend dat je het boek het liefst in een keer uitleest.

Het verhaal gaat over Catherine Bellville de Saint Claire (door haar vader Kick genoemd) die op het meisjesinternaat St. Quentin in Londen zit. Haar ouders zijn met hun vliegtuig verdwenen boven het Caribisch gebied. In de vakanties woont ze dan ook bij haar oom Benjamin. Hij is directeur van het National History Museum in Londen en hij stinkt naar oud papier.

Kick Fearless, Circus Patz, kinderboek, leesboek, fashionista, spannend

Tijdens een weekendje in Parijs met haar vriendinnen Phoebe en Nina ontmoet Kick twee Franse jongens, Didier en Mark. Met z’n vijven besluiten ze dat Kick op zoek moet gaan naar haar ouders. Want wat is er nu echt met hen gebeurd? De zoektocht begint in Kenia, bij de baas van Kick haar vader. Deze Guy stuurt haar door naar Puerto Rico. Hier moet een vriend van Kick’s vader wonen. Oom Benjamin vindt het maar niets dat Kick op haar zestiende alleen de wereld overvliegt en besluit met haar mee te gaan op reis. Deze reis voert haar langs heel veel landen en steden. Zo gaan ze na Kenia en Puerto Rico ook nog naar Chili, Paaseiland en New York.

Of ze uiteindelijk haar ouders vindt? Dat zal ik niet verklappen, maar ze maakt tijdens haar zoektocht zoveel spannende momenten mee, dat ik zeker weet dat je niet meer kan stoppen met lezen. Want wie is de zwarte man?  Ziet ze haar Franse vriendje Didier nog weer terug? En wat gaat ze met het kompas doen dat ze van hem heeft gekregen?

persbeeldwinkel_2090_51461f12f06e7_o_circuspatzcom_kf_big_opengeslagen_3d_hr

Ik vind het boek Kick Fearless geweldig! Kick is een onwijs stoere meid waar ik graag op zou willen lijken: stoer, zonder angst, maar toch een echt meisje dat van kleding en make-up houdt. Dit boek is echt anders dan alle andere meidenboeken. Ik kijk uit naar een tweede deel!

Kick Fearless | het wonderbaarlijke verhalenlaboratorium Circus Patz | auteur Mariette Ciggaar | illustratie Denise van Leeuwen | 480 pagina’s | hardcovers | isbn: 9789082031904 | €18,95

written by

Ik ben 8 jaar (bijna 9) en neem je mee op mijn wandeling door leven …

Related Posts

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: