Boek | Klein Monster MOTTA

De Nationale Voorleesdagen mogen dan voorbij zijn. Voorlezen blijft bij ons thuis een feestje. Onze nieuwste aanwinst in de kinderboekencollectie is Klein Monster MOTTA. Over een klein monster dat zo heel graag eng, stoer, en groot wil zijn … toch?

Elke avond verzamelen allen die willen luisteren (pre-puber mist steeds vaker) op een bed naar keuze en beginnen we met de voorleessessie van die avond. De keuze ligt bij de kinderen. Het voorlezen vaste prik voor papa of mama. Zo lezen we kilometers per jaar, maar tot dusver is het nooit een opgave. Het is geweldig om zo herinneringen te maken en eventjes rustig bij elkaar te zijn.

motta-kinderboek-love4kidz-1

Nieuwste aanwinst in de boekenkast van de jongste zoon is het boek van Yvonne Jagtenberg: Klein monster MOTTA. Niet alleen het verhaal van het monstergezin en de kleine Motta spreekt tot de verbeelding. De illustraties zijn hartverwarmend eenvoudig, maar zo doeltreffend.

motta-kinderboek-love4kidz-5

Het verhaal
In een groot bos hier ver vandaan woont een vadermonster samen met zijn monstervrouw en hun zeven kinderen. Stuk voor stuk, wilde, woeste, harige monsters. Ze stoeien en griezelen. Ook het kleinste monster stoeit en gromt en bromt. En schudt hard met zijn vacht. Maar zijn monsterbroers schrikken niet. De broers glimlachen en grommen zacht. Ze aaien kleine Motta met hun harige poten. (zo schattig vinden ze hem!)

motta-kinderboek-love4kidz-3 motta-kinderboek-love4kidz-2

Onze kleine man vindt het verhaal helemaal geweldig. Hij herkent zichzelf in de het kleine monster en begrijpt heel goed dat je niet altijd ‘lief’ wil zijn, maar soms ook gewoon ‘groot’ en ‘sterk’. Hij oefent daarom ook enthousiast met papa op het grommen en stampen. Dat de grote monsterbroers eigenlijk helemaal niet zo eng zijn en Motta zich ook heel geliefd en veilig voelt bij zijn Monstergezin spreekt ook tot de verbeelding. Kleine man vindt het dan wel een spannend verhaal, maar het is helemaal niet eng. Hierdoor is het een absoluut top voor-het-naar-bed-gaan-boek.

Klein monster MOTTA | auteur: Yvonne Jagtenberg | prentenboek | €12,95 | ISBN: 9789047620341 | verkrijgbaar via Bol.com

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: