Boek | Robins wonderlijke reis naar LoveStation22

Het is weer tijd voor boek nummer 5 op mijn voorlees-lijstje. Op nummer 5 staat Robins wonderlijke reis naar LoveStation22. Een super leuk, grappig en leerzaam boek dat naast voorlezen ook nog eens aanzet tot gesprekjes tussen de voorlezer en de luisteraar. 

Dochterlief is al sinds ze heel klein is, gek op weetjes en feitjes. Zo las ik toen ze anderhalf was dagelijks voor uit een encyclopedie over dolfijnen en dinosaurussen. Niet gek dat ze iedereen omver blies met haar kennis over deze dieren. Haar liefde voor weetjes is nooit weggegaan. Ze verslindt nog steeds het liefste boeken waarin ze naast een mooi verhaal ook iets kan leren. Robins wonderlijke reis naar LoveStation22 is dan ook een schot in de roos

lovestation22-boek-1

Het verhaal
Sinds Robin een oude radio kreeg van opa, hoorde ze veel nare dingen in het nieuws. Over de wereld, waar het helemaal niet zo goed mee gaat. Robin hield knuffelberaad met alle dieren in haar kamer en bedacht samen met ezeltje Sam een plan. “Ik wil de wereld redden. Om te beginnen de dieren. En daarna de rest. Maar dan moeten we NU gaan.” En zo kwam het dat de pan pasta overkookte, haar papa zo hard haar naam schreeuwde dat de hele buurt het kon horen en opa wist hoe laat het was: Robin was verdwenen. Met Sam. En de radio. Op weg naar “LoveStation 22”.

lovestation22-boek-4lovestation22-boek-5

Naast het leuke verhaal over Robin en haar wonderlijke reis bestaat dit boek uit ook een aantal dierenweetjes. Deze zijn in korte verhaaltjes opgeschreven en door de vrolijke illustraties vormgegeven. Hierdoor is het boek bijzonder geschikt vanaf 4 jaar om voor te lezen en wanneer je zelf kan lezen is het een leuk boek tot 12 jaar.

Robins wonderlijke reis naar LoveStation22 | auteur: Madelijne Kool en Frederique Lucas |€19,95 | ISBN: 9789082440805 | Vior Webmedia | verkrijgbaar via bol.com 

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: