Boek | Waarom? Daarom! Van Roue Verveer

In zijn theatershows pakt hij het probleem veelvuldig bij de kladden: opvoeden! Roue Verveer heeft ere en duidelijke mening over: regels, duidelijkheid en mijn wil is wet met hier en daar een opvoedkundige tik. Veel situaties vind ik heel herkenbaar. Daarom ben ik ook heel beniewd naar zijn boek: Waarom? Daarom! – opvoeden op zijn Surinaams.

De situaties die Roue Verveer aansnijdt in zijn theatershows vind ik herkenbaar en vaak ben ik het ook met hem eens. Duidelijke regels stellen en consequent zijn, vind ik zeker belangrijk in de opvoeding van mijn drie kinderen. Maar waar ik mij – in zijn shows en nu ook weer in zijn boek – over verbaas is dat hij deze regels toedicht aan een Surinaamse opvoeding. Hier verschillen we duidelijk van mening.

boek-waaromdaarom-roueverveer-love4kidz

Mijn moeder lijkt in veel opzichten op die van Roue. Ze regeerde met strakke hand. Niet dat we bang van haar waren, helemaal niet. Ze is de liefste mama van de wereld. Maar je wist als kind heel goed wat je aan haar had. Elke ja, bleef een ja. Elke nee, bleef een nee. Helder en duidelijk.
Ook wisten zuslief en ik al heel snel dat moeder geen oor had voor flauwekul, lulkoek en alle andere B*%&$@t. En van die draai om mijn oren ben ik zeker niet minder geworden. Is mijn moeder Surinaams? Nope, niet voor een millimeter. Ik ben geboren in de provincie Groningen uit een hoogblonde vader en hoogblonde moeder. In Suriname zijn we zelfs nog nooit geweest.

inzage-boek-waaromdaarom-roueverveer

De opvoeding uit ‘Waarom, Daarom’ is in mijn ogen dan ook niet Surinaams, maar typisch voor de jaren zeventig. Veel van mijn vrienden herkennen hun opvoeding in die van Roue – uitzonderingen van hippie aard daar gelaten. Tegenwoordig is het normaal om met je kind in gesprek te gaan. Ze te behandelen als volwassenen. Dit was in mijn tijd we landers.

Juist door de herkenbaarheid van momenten en de grappige oplossingen van Roue met zijn eigen kids, maakt het boek ‘Waarom? Daarom!’ makkelijk leesbaar en humoristisch. Of alle tips en tricks serieus genomen moeten worden, daar twijfel ik aan … …. Maar hij zelf gelukkig ook.

“Heerlijk vakantie leesvoer”

Waarom? Daarom! | Roue Verveer | €14,99 | verkrijgbaar via bol.com

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.
Related Posts

2 Responses to "Boek | Waarom? Daarom! Van Roue Verveer"

  1. Annelies Frijters says:

    Iets voor op het strand of de camping. 😃

  2. Winactie | Boek - Waarom? Daarom! | Love4kidz says:

    […] Roué verveer maakt zich zorgen over de opvoeding in Nederland. de slappe ouders die geen grenzen trekken en kinderen die heersen in huis. Zijn ‘opvoedboek’ Waarom? Daarom! is een verhelderende eyeopener die op humoristische wijze duidelijk maakt dat opvoeden een job is. Een volledige review van het boek, vind je hier. […]

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: