Boek | Wanted John

Wat is het merk Lilliputiens toch leuk! De karakters zijn vrolijk en grappig en de uitwerking nodigt uit tot het gebruiken van je fantasie. Ik hou er van. Nu hebben ze bij Lilliputiens niet alleen speelgoed, knuffels en spelletjes. Ze komen ook met een interactief prentenboek ‘Wanted John’ een boek uit de serie A world full of smart wonders.

“Waar is John nu toch gebleven? Ga hem samen met Ophélie zoeken in dit doolhofboek. Je kan verschillende wegen kiezen. Wandel van pagina naar pagina. Ga verder of keer terug … Dankzij jouw hulp zijn Ophélie en haar favoriete haan weer samen. Kom binnen in de wereld van de smart wonders en voeg een nieuwe interactieve dimensie toe aan je zoektocht. Zo help je Ophélie om John terug te vinden.”

wanted-john-smartwonders-lilliputiens

Dit is in het kort de beschrijving van het boek ‘Wanted John‘ van Lilliputiens. Dit boek komt uit de serie ‘A world full of smart wonders’. Deze serie combineert het actieve met het interactieve. Het boek ‘Wanted John‘ is daar een prachtig voorbeeld van. Zo kom je in het boek diverse icoontjes tegen waar je met je smartphone of tablet de mogelijkheid hebt om een spelletje te activeren.

wanted-john-smartwonders-lilliputiens

Het boek is zonder tekst, maar dit mis je geen moment. Door de vele illustraties wordt het verhaal gemakkelijk duidelijk en krijg je ook de kans om zelf een eigen draai aan het verhaal te geven. Door gebruik te maken van tabbladen, zorgt Lilliputiens ervoor dat elk voorlees momentje compleet anders is met steeds hetzelfde boek.

wanted-john-smartwonders-lilliputiens

wanted-john-smartwonders-lilliputiens

Hoe kan dat?

Het boek heeft tekeningen waarin Ophélie op zoek gaat naar John. Deze zoektocht bestaat per 2 pagina’s uit een soort doolhof. Je kindje kiest zelf haar eigen pad en komt tijdens deze reis voor de keuze te staan welke uitgang ze per pagina kiest. Elke uitgang heeft zijn eigen nummer die verwijst naar het nummer op het tabblad. Hierdoor verandert de zoektocht elke keer en wordt het elke dag weer spannend waar John nu toch gebleven is.

Interactief

De interactieve spelletjes in het boek laden via smartphone of tablet. Download hiervoor eerst de gratis app. Selecteer op de downloadpagina het doolhof boek en zoek in het boek de pagina’s met het icoontje van Ophélie en scan dit icoontje om het spel te activeren. Er zijn in totaal 3 interactieve spelletjes. Deze spelletjes zijn simpel opgezet, maar brengen de personages van Lilliputiens tot leven. Eerlijk is eerlijk, de kwaliteit van de spelletjes zijn nog niet optimaal. Zeker omdat mijn kinderen gewend zijn om via een app spelletjes te spelen, valt de duidelijkheid bij deze spelletjes wat tegen. Maar het feit dat ze vanuit het boek opeens tot leven komen, maakt veel goed.

Conclusie

Zonder interactiviteit was het boek Wanted John al meer dan geslaagd. Vooral de tabbladen die elke keer voor een andere wandeling door het doolhof zorgen maken het boek actief en interessant voor kleine lezers. Als ouders moet je wel even creatief aan de slag met de verhaallijn, want tijdens de wandeling kom je heel veel karakters, figuren en grappige situaties tegen. Laat je kindje haar eigen pad kiezen en kijk welke vragen dit oplevert. De interactieve spelletjes zijn een grappige toevoeging, maar het boek staat ook zonder smartphone als een huis.

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

One Response to "Boek | Wanted John"

  1. Annelies says:

    Origineel die uitstap van boek naar online spelletjes.

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: