Boek | Wat een pech mijn naam is weg

De Nationale Voorleesdagen komen er weer aan. Vanaf morgen zal door het hele land het voorlezen worden gestimuleerd. Elke dag zal op Love4Kidz.nl een blog verschijnen over de leukste voorleesboeken van dit moment (en keiharde stayers). We trappen af met Wat een Pech, mijn Naam is Weg. Want waar luister je als kind het liefst naar? Juist, een verhaal dat helemaal over jou gaat. 

Samen kruipen we op de bank, zoonlief en ik. Elke middag, net voordat oudste zoon en dochter binnen komen denderen, hebben we even ons momentje samen … met een boek. Al vanaf het eerste moment vindt kleine man het heerlijk om voorgelezen te worden.Lekker tegen me aangekropen luistert hij ademloos met zijn duim in z’n mond en knuffel bij de hand.

wateenpechmijnnaamisweg-4

Vandaag kiezen we voor een wel heel bijzonder boek. Zonder hem te vertellen waar het boek overgaat, begin ik met de eerste pagina van Wat een Pech, mijn Naam is Weg.

Op een doodgewone ochtend
kwam een jongen vroeg uit bed.
Hij keek naar zijn kamerdeur
en daar zag hij iets geks!

Zijn naam, die daar altijd hing,
was WEG! Hij stond perplex!
Hoe heette hij, wat was het nou?
Wat het Sam, of Flip, of Lex?

“Dat is wel vervelend he mama? Als je je naam niet meer weet. Gelukkig heb ik jou om het aan te vragen”, begint kleine man te babbelen. Om daarna weer stil naar het vervolg te luisteren. Het jongetje in het boek begint vanaf nu namelijk aan zijn zoektocht. Een zoektocht naar zijn naam. Dat is super spannend!

wateenpechmijnnaamisweg-5

Als ons hoofdpersoontje bij een dier aankomt dat zijn sieraden kwijt is, besluit het jongetje hem te helpen zoeken. Samen vinden ze het verloren item. De struisvogel is het jongetje zo dankbaar dat hij hem de letter S aanbiedt. Zoon en ik besluiten de letter op te schrijven, want je weet maar nooit, wat je er nog mee kan.

wateenpechmijnnaamisweg-3

Zo lezen we bladzijde naar bladzijde de op rijm gemaakte tekst. Op elke pagina wordt onze hoofdpersoon gevraagd te helpen bij het oplossen van een probleem. En elke keer ontvangt hij als dank een letter. Als we bij het einde van het boek gekomen zijn, staat op ons papiertje de naam van zoonlief. Precies dezelfde naam als het jongetje uit het boek. “Mam, mam, kijk nou, dat jongetje heet net als ik ook Simon”. Zijn vingertje wijst enthousiast het laatste woord uit het boek aan.

Wat een magisch avontuur had de dappere jongen beleefd!
Nu was hij moe, maar heel tevreden, want hij wist weer hoe hij heette: 
SIMON

Het zal niemand verbazen dat Wat een Pech, mijn Naam is Weg kleine vent z’n favoriete boek is. Hoe kan het ook anders: een boek met je eigen naam er in …

wateenpechmijnnaamisweg-6

Wat een Pech, mijn Naam is Weg is naast geschreven op rijm en voorzien van de eigen naam van je kindje ook prachtig geïllustreerd door Pedro Serapicos. Het boek is onafhankelijk tot stand gekomen en uitgegeven in eigen beheer via Lostmyname.com. Via deze website bestel je heel eenvoudig je eigen persoonlijke Wat een Pech, mijn naam is Weg. Het boek kost €26,99 en is full colour en er zijn meerdere varianten van dezelfde naam mogelijk.

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: