Boek | Weet mijn Goudvis wie ik ben?

We schreven al eerder een review over een van zoonlief zijn favoriete boeken: Grote vragen voor kleine mensen. Nu is er een Deel II van dit geweldige boek waarin je op alle gekke, moeilijke en vreemde vragen antwoorden krijgt van mensen die weten waarover ze het hebben. Dit deel heeft de inspirerende naam “Weet mijn Goudvis wie ik ben?” gekregen. Aanrader!

Deel 1 is al favoriet in de boekenkast van zoonlief. Hij stelt de hele dag vragen waarop ik steeds vaker het antwoord niet weet. Heel irritant als moeder, maar ook bij zoon zorgt het steeds vaker tot een zucht. Daarom waren we ook zo blij met het boek ‘Grote vragen voor kleine mensen’. Ondertussen is dit deel van voor naar achteren en terug gelezen.

Boek-grotevragen-rubinstein-love4kidz-1

 

Precies op tijd komt daar dan ook deel II ‘Weet mijn Goudvis wie ik ben?’. Ook in dit deel beantwoorden knappe koppen de soms grappige, maar vaak ook moeilijke vragen van kinderen. Antwoorden die ook – moet ik bekennen – voor volwassenen heel interessant is, want er zitten legio weetjes tussen die ik echt niet wist en voor een ‘Aha’ momentje zorgde tijdens het lezen.

Boek-grotevragen-rubinstein-love4kidz-4

Vragen die er worden beantwoord zijn bijvoorbeeld: 
– Waarom word ik duizelig als ik rondjes draai?
– Kun je overal een liedje over maken?
– Wie doodde de laatste dodo?
– Waarom gloeien schorpioenen onder ultraviolet licht?
– Waarom moeten we huilen?

Boek-grotevragen-rubinstein-love4kidz-3

Ook in dit tweede deel worden de vragen beantwoord door bekende mensen zoals natuurkundige Brian Cox, televisiemaker David Attenborough, Paul McCartney en de illustrator Quentin Blake.

Boek-grotevragen-rubinstein-love4kidz-2

Wij hebben er weer een favoriet boek bij!

Weet mijn Goudvis wie ik ben? | 291 pagina’s | auteur: Gemma Elwin Harris | €19,95 | isbn: 9789047617709 | uitgeverij Rubinstein

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

3 Responses to "Boek | Weet mijn Goudvis wie ik ben?"

 1. Love4kidz | Super Sunday Giveaway | Boek 'Weet mijn Goudvis wie ik ben?' - Love4kidz says:

  […] week schreven we over zoonlief zijn favoriete boek: Weet mijn Goudvis wie ik ben? – en 100 andere Grote Vragen van Kleine Mensen. In dit boek […]

 2. Marieska says:

  Het is echt een geweldig boek. Bij sommige vragen denk ik zelf ook steeds: “Oh, goede vraag!” haha.

 3. Vlijtig Liesje says:

  Wat een leuke titel! Ik denk dat mijn jongste zoon dit ook een erg leuk boek zou vinden.
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Impulsaankoop: bloemetjes cowboy laarzenMy Profile

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: