Boek | Wereldeters – cultureel kookboek

Zijn jouw kinderen ook ‘moeilijke eters’ die al snel zonder iets te proeven zeggen: ‘Lust ik niet’? En eten ze het liefst patat, pizza en pannenkoeken? Het boek Wereldeters is een lees-, kijk- en kookboek in één om je kinderen werkelijk alles te leren eten. Met dit leuke boek laat je ze kennis maken met andere eetculturen en daag je ze uit wat vaker iets onbekends te eten en het blijft ook nog eens gezellig aan tafel.

Wereldeters is een kleurrijk boek voor kinderen van 4 – 12 jaar én hun ouders boordevol weetjes, foto’s en illustraties. Het boek ziet er mooi uit en is niet alleen leuk voor kinderen, maar ook om zelf weer eens nieuwe inspiratie op te doen. Het is dan ook niet voor niets dat Wereldeters van Marlolein de Vlaam Kookboek van het jaar 2012 is geworden. Zij kreeg het ideevoor het boek omdat haar eigen kinderen ‘moeilijke eters’ waren. Door van het eten min of meer een spelletje te maken werd Wereldeters geboren. De Vlaam: ‘Kinderen willen en kunnen echt alles eten, als je ze maar kunt boeien. Laat ze proeven: pasta en pesto uit Italië, mango en pappadums uit India. Na afloop zijn ze supertrots op zichzelf en hebben ze geleerd dat proeven niet eng of vies, maar spannend en leuk is.’

Wereldeters Kookboek

In Wereldeters lees je hoe kinderen werkelijk alles van de wereldkeuken eten. Dit boek laat op een leuke en interactieve manier zien waar gerechten vandaan komen. In het boek vind je de wereldkaart met daarin 10 verschillende landen (Zuid-Afrika, Marokko, India, Japan, Spanje, Mexico, Italië, Suriname, Hawaï en Indonesië) aangegeven. En die landen worden in het boek nader uitgediept. Op een leuke en speelse manier, er is informatie over verleden en heden. Veel weetjes en prachtige fotografie.

Het boek is zo geschreven dat je het gemakkelijk aan tafel kunt voorlezen. Maar kinderen kunnen er ook prima zelf in lezen. De informatie per land is goed opgemaakt in kleine tekstblokjes aangeboden en de teksten zijn helder geschreven voor de doelgroep. Zodat je dát kunt vertellen wat jouw kinderen leuk vinden. Elk land begint met een inleidende tekst van de schrijfster over de gerechten. De kleurrijke foto’s en de illustraties van het boek zijn ook erg leuk voor kinderen.

Het losse kookschrift bevat 3 recepten per land. Omdat het los is, is het gemakkelijk te gebruiken in de keuken. Het zijn gezonde en gevarieerde gerechten, aangepast aan de smaak van kinderen. De gerechten zijn goed omschreven. Er hadden wat mij betreft wel meer recepten per land toegevoegd mogen worden. Het receptenschrift oogt nu wat summier bij het leesboek.

Achter in het boek zitten ook twee paspoortjes en een vel met landenstickers bijgesloten. Ieder land heeft zijn eigen logo. Een soort zegel. Als je kind goed heeft gegeten kan hij als beloning de sticker van het land in het paspoort plakken. Na 10 maaltijden zijn alle landen ‘bezocht’ veel gerechten geproefd en zitten de paspoorten vol mooie stickers.

De 2 paspoorten en het stickervel zijn bij te bestellen voor 5 euro op Wereldeters.

Wereldeters | auteur Marjolein de Vlaam | | 200 pagina’s | | €22,95  | 4 tot 12 jaar én hun ouders | ISBN 978908177420 8 | Uitgeverij Wereldeters

written by

Journalist * Communicatieadviseur * Mama van prachtige dochter Carmen

Related Posts

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: