Brangelina is over | Brad Pitt en Angelina Jolie uit elkaar

De kranten staan er bol van, de entertainmentprogramma’s hebben het als hoofd item en alle andere media lijken te ontploffen: Brangelina is over. Of te wel: Brad Pitt en Angelina Jolie gaan uit elkaar. Na een relatie van 10 jaar gooien ze (of eigenlijk zij) de handdoek in de ring. En hoe kan het ook anders: daar vinden we allemaal wat van. 

Als er een celebrity koppel uit elkaar gaat, komt gelijk het vraagstuk: scheiden weer groot in het nieuws. Zeker als er in dat gezin kinderen aanwezig zijn. We willen er alles van weten: wie is de schuldige, wie ‘krijgt’ de kinderen en hoeveel geld gaat er naar de ander. Smullen als blijkt dat manlief met de nanny in het echtelijke bed is gedoken. Tranen als de kinderen verscheurd over twee huizen, levens en soms zelfs continenten worden verdeeld. Grote ogen als blijkt dat het de duurste scheiding van de eeuw is.

Natuurlijk generaliseer ik nu vreselijk, maar ik betrap mezelf ook op die vragen en altijd ook nog op een andere: “Hadden ze nou niet na zoveel jaar iets beter hun best kunnen doen? Voor de kinderen, voor zichzelf en de ander?” Ik bedoel tien jaar! Tien jaar gooi je weg om opnieuw te beginnen. Natuurlijk mag iedereen er van denken wat hij of zij wil, maar uit mijn mond is deze laatste vraag bijzonder vreemd. Ik ben zelf na 10 jaar relatie gescheiden van mijn toenmalige man. En geloof me dat was echt geen keuze die we ‘eventjes tussen het aardappels schillen en de boontjes doppen door hebben gemaakt’. Aan die keuze zijn heel veel diepe gesprekken, relatietherapie en tranen vooraf gegaan. Niks over 1 nacht ijs, het was meer maanden om de wakken heen springen.

scheiden gescheiden brangelina

BOEM – de harde waarheid

Waarom denk ik dan toch “kan je niet beter je best doen?”. Waarschijnlijk omdat het voor de buitenstaander als donderslag bij heldere hemel komt. Het lijkt altijd koek en ei en dan opeens “BOEM” de harde waarheid. Het Instagram-filtertje valt keihard kapot en daarachter zit de naakte waarheid – en laat die nou altijd iets minder soft-focus en romantisch zijn.

Wij wisten met z’n tweeën al een hele tijd dat de deur dicht zou gaan. Wij waren al een tijd met het rouwproces bezig voordat we het definitief aankondigden. Geloof me, zo’n laatste stap zet je echt niet zomaar. Naast jij en je partner zijn er ook nog kinderen in het spel. Voor je besluit dat het echt niet meer gaat en je beter uit elkaar kan gaan, ben je met elkaar als gezin echt wel een tijdje aan het ronddobberen op zoek naar antwoorden. Maar als je dan uiteindelijk vertelt dat dit jullie keuze is, dan komt dat bij veel buitenstaanders als een klap in het gezicht. Ook wij hebben vaak gehoord: “Maar jullie zijn zo leuk samen”, “Er was nooit ruzie”, “Serieus? Jullie?”.

Waarschijnlijk leek dat ook zo. Immers, niemand hangt graag zijn vuile was buiten. Ook al post je nog zo veel op social media, de echte waarheid, die waarheid zonder suikerlaagje, die hou je liever binnenskamers, dat is niet iets om ‘happy-de-peppie’ over te posten. Naar buiten toe waren we heel leuk en gezellig … … net als Brad en Angelina.

Mooi fotootje

Tot mijn zusje op een middag tegen me zei: “Jullie waren een prachtige foto zo met z’n viertjes. Aan een mooie foto heb je alleen zo weinig. Weet je zus? Dan ben ik liever een beetje een minder mooie foto, maar wel een echt gezin.” dit was in een tijd voor Instagram, maar ze had 100% gelijk.
Ook Brad Pitt en Angelina Jolie waren een prachtige foto met z’n allen, alleen zij konden achter de filter kijken.

Ik hou wijselijk mijn mond deze keer.

 

Meer over ons samengestelde gezin vind je hier

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

One Response to "Brangelina is over | Brad Pitt en Angelina Jolie uit elkaar"

  1. Een uitvaartverzekering - Heb jij het geregeld? | Love4kidz says:

    […] van het ‘hier zijn’ serieus neem. Ik mag niet wegvallen. Ik moet er immers voor ze zijn. Als single-mama drukt die wetenschap nog harder op mijn schouders. Vragen als: ‘wat gaat er met ze gebeuren als […]

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: