Briefpapier maken en drukken met kinderen | DIY

Zelf briefpapier knutselen is een nieuwe super leuke DIY om met kinderen te doen. Zeker nu snailmail helemaal hip en hot is. Pinterest biedt hierin een goede ideeën verzamelaar. Gretig speuren we leuke tutorials om samen te gaan proberen. Zo hebben we al heel veel leuke ideetjes gevonden en uitgevoerd. 

Je kunt nooit genoeg leuke ideeën hebben om je kinderen creatief bezig te houden. Voor als het regent buiten of voor als ze zich vervelen. Je merkt wel dat kinderen steeds sneller en makkelijker vermaak zoeken in de digitale wereld, op de IPad, televisie en computerspelletjes. Creatief zijn is echter ook belangrijk. Waarom dus niet weer eens knutselen? Zo liep ik tegen het idee aan om kinderen zelf briefpapier te laten drukken. Hartstikke leuk om te doen en daarna kunnen ze een heel persoonlijke brief aan opa of oma, vriendje of vriendinnetje of zelfs aan papa of mama sturen!

zelf briefpapier maken diy tutorial

Een persoonlijk briefpapier: een echt cadeau!

Een persoonlijk gedrukte brief wordt pas echt bijzonder als hij versierd is. Dat kan eenvoudig door mooie versieringen langs de rand te tekenen, maar nog mooier wordt het als je stempels maakt. Er zijn meerdere manieren om stempels te maken: gebruik een aardappel waar jij of je kind een vormpje in uitsnijdt. Een andere manier is om oude sponsjes in een vormpje te knippen, of kurken om iets in te snijden. Denk aan hartjes, letters, bloemen of dieren. Met verschillende kleuren verf wordt de brief echt een cadeautje voor wie hem zal ontvangen. Bedenk ook dat het leuk is om een thema aan de brief en de versieringen te verbinden. Je kind kan een versierde brief versturen omdat het Sinterklaas is, Pasen, zomer of vakantie. Zo kun je nog wat meer onderwerpen verzinnen om over te schrijven, wat het misschien makkelijker maakt voor je kind. Zo zie je maar, zelf briefpapier drukken is heel eenvoudig.

zelf briefpapier maken diy tutorial

Briefpapier: Leuk om te krijgen en te versturen

Brieven zijn altijd bijzonder om te krijgen, zeker in deze digitale wereld. Iedereen stuurt snel en makkelijk een e-mail. Maar hoe leuk is het om weer eens een brief in de brievenbus te krijgen? Het zou echt geweldig zijn om kinderen weer in contact te brengen met het versturen van brieven. Wie weet kun je wel een nieuwe rage beginnen, zodat klasgenootjes elkaar elke week of maand een mooie brief sturen!

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

One Response to "Briefpapier maken en drukken met kinderen | DIY"

  1. Puzzelen voor meiden met Denksport Junior | Love4kidz says:

    […] Briefpapier maken en drukken met kinderen […]

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: