Brikkon | een mooi begin om te bouwen

Ken je Brikkon al? Deze houten onderdelen zijn samen met Lego (of andere bouwstenen) te gebruiken. Samen vormen ze de leukste ontwerpen. Ideaal, zeker als je niet precies weet waar je met bouwen moet beginnen.

De houten plaatjes van Brikkon kwam ik tegen op de Kleine Fabriek. “Ideaal voor de vakantie”, schoot het door mijn hoofd en ik koos voor het vogel ontwerp.

brikkon-bouwstenen-love4kidz-2

Hoe het werkt?

Brikkon werkt heel gemakkelijk. In het houten plaatje zijn onderdelen gebrand die je eenvoudig uit kan drukken. Deze houten onderdelen moet je in elkaar zetten en vormen – in mijn geval – het onderlichaam van een vogel. Op dit ontwerp kun je nu beginnen met het bouwen van je eigen vogel (of ander dier). Ideaal als je heel graag met Lego speelt, maar niet zo goed weet waar je precies moet beginnen met bouwen. De Brikkon geeft je een mooie voorsprong op op verder te bouwen.

brikkon-bouwstenen-love4kidz-3

Positief verrast was ik van hoe eenvoudig de blokjes / bouwstenen op de houten onderdelen vast gezet konden worden. Niet hard drukken of te wiebelig dat alles omvalt. De steentjes staan stevig en geven je hierdoor de mogelijkheid om gemakkelijk door te bouwen.

brikkon-bouwstenen-love4kidz

Op vakantie

Mijn hart maakt altijd een sprongetje van speelgoed dat anders is dan anders. Brikkon is zo’n ontwerp. Het is anders, het is leuk, het werkt, het stimuleert de fantasie én het is gemakkelijk mee te nemen. Op vakantie of een weekendje weg neem ik het liefst zo weinig mogelijk mee, maar kinderen willen we spelen natuurlijk. De Brikkon ontwerpen zijn plat en wegen weinig. Hierdoor kan je ze makkelijk meenemen. Om de fantasie te vergroten heb ik een plastic opbergbakje met heel diverse Legosteentjes. Conventioneel bouwen is onmogelijk met dat rommelige bakje vol kleuren en soorten bouwstenen. Helemaal niet leuk? Wel met de Brikkon. Je kan met het bakje en de Brikkon basis onderdelen heel gekke vogels maken of juist een stoere draak.

brikkon-bouwstenen-love4kidz-6

brikkon-bouwstenen-love4kidz-5

brikkon-bouwstenen-love4kidz-4

Naast het ontwerp Vogel heeft Brikkon ook een Kasteel en een Boom om je fantasie op uit te leven.

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

One Response to "Brikkon | een mooi begin om te bouwen"

  1. Annelies Frijters says:

    Of een dinosaurus, mooie aanvulling op lego.

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: