Buggy Test I – De Nuna PEPP

De gehele zomervakantie stond op de redactie in het teken van de ‘Buggy test’. Vier prachtige buggy’s passeerden de revue en werden wekenlang aan uitvoerige tests onderworpen. Niet alleen de wendbaarheid, rijvaardigheid en comfort zijn getest, ook het gebruikersgemak en het design zijn onder de loep genomen. Als eerste is de NUNA PEPP aan de beurt.

De Nuna PEPP is een futuristische buggy die door haar kleine wielen en lage poten er uit ziet als een ruimtewagen. Door het lage onderstel is de buggy wel een super plat pakketje wanneer ingevouwen. Dit is een groot voordeel, want hierdoor past hij met gemak in de kleinste achterbak. Geen gepruts met moeilijke systemen, maar heel eenvoudig invouwen en klaar.

Nuna PEPP makkelijk invouwbaar

Even wennen was de driepuntsgordel om je kindje mee vast te zetten. Deze verschilt duidelijk van alle andere ‘gordels’. Maar ook hier heeft Nuna over nagedacht. De gordel bestaat namelijk niet uit drie maar uit vijf punten. Hierdoor kun je je kindje na het losmaken kinderlijk eenvoudig uit de wagen tillen en hoef je niet met armpjes en riempjes te klieren. Ook het bevestigen is – na even oefenen – een fluitje van een cent.

Nuna PEPP buggy

Design
De Nuna PEPP heeft een futuristische look, waardoor hij in het straatbeeld gelijk opvalt. Vooral de kleine wielen zijn een echte eyecatcher. Over elk detail is nagedacht. Zo kun je de kap verlengen met een zonnekap in een contrasterende kleur. Deze zonnekap vouw je gemakkelijk in de grote kap. Achter op de kap zit nog een raampje waardoor je zicht hebt op je kindje. Een mooie onderbreking van het rode geheel. Door de duwstang en de voetenstang in dezelfde stijl uit te voeren, lijkt deze van boven tot onder door te lopen. Bij Nuna hebben ze attention to detail.

Nuna PEPP buggy

Comfort
Voor de kleine tester is de Nuna PEPP met vlag en wimpel geslaagd. Recht op zitten, slapen, zon en regen; hij onderging alles relaxed en ontspannen. De zitruimte is door zijn rechte vorm, breder dan van alle andere buggy’s. Daarnaast heeft de PEPP een hoog zitgedeelte, waardoor kindjes goed de wereld in kunnen kijken.

Nuna PEPP buggy

Gebruikersgemak
De Nuna PEPP is een ideale buggy voor in de stad. Hij is klein op te vouwen, licht in gewicht en gemakkelijk mee te nemen. Daarnaast is hij met 1 hand uit te vouwen, super ideaal! De wieltjes zijn goed wendbaar en gaan gemakkelijk over allerlei obstakels heen. Wel moet je op de verharde wegen en paden blijven. De Nuna PEPP is niet ontworpen voor een off road wandeling. Dan wordt vooruit komen een behoorlijke uitdaging.
Door de verstelbare duwstang is een ideale duwhoogte zo gevonden en hebben ook (lange) vaders genoeg loopruimte achter de buggy. Onder in de buggy is voldoende plaats voor kleine boodschappen of een luiertas.
De PEPP heeft twee verschillende standen: een zit- en een slaapstand. Deze verkrijg je door de ritsen aan beide zijdes open of dicht te ritsen. Het los ritsen gaat heel eenvoudig, maar bij het dichtritsen heb je even beide handen nodig.

Nuna PEPP buggy

Conclusie
Je moet van het design van de Nuna PEPP houden, maar ben je op zoek naar een eenvoudige, gebruiksvriendelijke en ultra platte stadsbuggy? Dan heb je met de Nuna PEPP jouw favoriet gevonden. Deze wendbare bink op vier wieltjes past met gemak in een kleine kofferbak en zorgt met zijn stabiele wegligging voor heel veel uurtjes rij plezier, zowel wakker als slapend.

Nuna PEPP | vijfpuntsgordel | van geboorte tot 18 kg | verkrijgbaar in 9 kleuren | accessoires als insectennet, draagtas, stoelverkleiner, regenhoes en voetenzak verkrijgbaar | € 229,-

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: