Buggy Test II – de 4Moms Origami

Vorige week namen we in de Love4Kidz Buggy Test de Nuna PEPP onder de loep. Deze futuristische buggy moet het deze week opnemen tegen de geavanceerde technologie van de 4Moms Origami. Deze kinderwagen met robot-technologie belooft als nieuwkomer op de wagenmarkt een echte revolutie te ontketenen.

Handig zijn ze niet: de inklap-mechanismen van de kinderwagens. Altijd loop ik te klieren met het in- en uitvouwen. Of ik kom handen te kort, dan weer blijven de wielen scheef zitten of moet ik zoveel kracht zetten dat het inklappen een uitdaging op zich wordt. Irritatie alom. Met de 4Moms Origami kinderwagen is dit verleden tijd. Deze kinderwagen is volledig automatisch in- en uitklapbaar. Met 1 druk op de knop!

4Moms Origami buggy

Natuurlijk zijn we sceptisch als de 4Moms Origami afgeleverd wordt. Hoe kan een kinderwagen zichzelf in- en uitvouwen? Al snel blijkt dat het de 4Moms echt lukt. Op het stuur vindt je een knop die je van zijn veiligheidsstand draait waarna hij lichtblauw oplicht. Nu druk je er simpel weg op en de kinderwagen vouwt zich uit tot een prachtige wagen. Alleen je kindje er in plaatsen en off you go! Klein nadeeltje aan dit gebruikersgemak; de kinderwagen heeft een behoorlijk gewicht. Hierdoor is ‘eventjes achter in de auto gooien’ er niet bij. Wel vouwt de 4Moms zich op tot een klein pakketje (met kleine wieltjes aan de onderzijde om hem ingeklapt makkelijk te verplaatsen).

Design
De robot-technologie van de 4Moms Origami stopt echter niet alleen bij het in- en uitklappen. Deze Amerikaanse designer bedacht dat de kinderwagen ook voor mama’s en vooral papa’s van alle gemakken voorzien moet zijn. Daarom zit er tussen de kap en de duwstang een LCD-scherm waarop je allerlei (belangrijke) informatie kunt aflezen. Zo kun je je iPhone opladen tijdens het rijden, de temperatuur aflezen, hoe hard je loopt, maar ook hoe lang je gelopen hebt en welke afstand je hebt afgelegd. Grappig detail is dat de buggy op het schermpje aangeeft of er een kindje in de kinderwagen zit. Met een slotje wordt zo aangegeven dat je de kinderwagen nu niet kunt inklappen. Een veilig idee.

4Moms Origami buggy

Naast dit LDC-scherm zit er nog veel meer leuke, innovatieve en bijzondere details verstopt. Een daarvan is de led-verlichting op de voorzijde van de kinderwagen, Deze gaan aan als het schemerig wordt. Zo loop je nooit meer in het donker ongezien op straat. Wederom een veilig gevoel. Ik moet  eerlijk  zeggen, dat ik de vernieuwingen van de 4Moms Origami eerst niet ‘belangrijk’ vond. Wat moet je met een LCD-scherm, waarom koplampen op een buggy en dat automatisch inklappen, gaat dat niet gemakkelijk stuk? Maar eenmaal met de kinderwagen de stad in, ben ik om. Deze wagen is niet alleen praktisch, met een heerlijke wegligging, de robot-achtige toevoegingen, voegen ook echt iets toe: het maakt het rijden ontzettend leuk.

4Moms Origami buggy

Daarnaast heeft de kinderwagen ook voor de kindjes een aantal handige extraatjes in petto. Niet alleen heb je twee beker houders aan het stuur: ook papa of mama willen wel een drankje onderweg. Maar ook in het zitgedeelte van de wagen is ruimte gemaakt om een beker te plaatsen. Zo kan je kindje (wanneer iets groter) zelf z’n bekertje pakken wanneer het dorst heeft: jippie, briljant.

Comfort
Comfortabel is de 4Moms Origami absoluut. Wel is het – door de vering – even wennen met duwen. Eerst heb je het gevoel dat de wagen enorm wiebelt en wellicht omvalt. Maar al snel blijkt dat beide testkindjes dit niet zo ervaren en zitten ze heerlijk ontspannen in hun zitje. Ze voelen alle bewegingen die je maakt, maar nergens hobbelen ze vervelend en pijnlijk over kinderkopjes of door kuilen, stoepranden of bochten. De slaapstand is echter minimaal, iets waar je bij de aanschaf wel rekening mee moet houden. Ook kan de buggy-bak niet van zichtrichting veranderen. Zo zit je kindje altijd met het gezichtje naar voren gericht. Bij de testkindjes geen enkel probleem, maar niet elk kindje is hetzelfde.

4Moms Origami buggy

Waar onze kindjes heel blij van werden is de zonnekap die in de kap van de buggy zit. Klap simpel weg de stof van de kap naar voren en er ontstaat een enorme zonnekap. Hierdoor heb je geweldig zicht op je kindje, maar kan deze ook heerlijk naar boven kijken zonder last van de zon te hebben. Daarnaast heb je heel gemakkelijk contact met je kindje. Iets dat onze testkids al snel doorhadden. Dit zorgde voor heel veel grappige koppies tijdens het rijden.

4Moms Origami buggy

Gebruikersgemak
Wat het meeste opvalt aan de 4Moms kinderwagen is dat het automatisch in- en uitklappen. Dat deze technologie een bepaalt gewicht met zich meebrengt is jammer, maar wel verklaarbaar. Verder is het LCD-scherm een leuke handigheid, de bekerhouders een makkelijk extraatje en de iPhone-oplader een (zeker voor vaders) leuke technische verrassing. Ze maken allemaal het wandelen leuker. De dynamo in de achterwielen laadt tijdens het wandelen op. Maar omdat de luiertas niet aan de duwstang mag hangen, is je opbergruimte onderin de buggy beperkt. De duwstang is door zijn strakke vorm wel ideaal. Ruimte voor een meerij-plankje is er echter niet door het LCD-scherm.

4Moms Origami buggy

Conclusie
Met een 4MOms Origami kinderwagen heb je een echte blikvanger in handen. Tijdens een wandeling wordt je met deze wagen zeker aangesproken over het design, de technologie en comfort. Het LCD-scherm en het automatisch in- en uitklappen zijn heel handig. Wel blijft het technologie … wat als er iets stuk gaat? Dan nog is de buggy zijn geld meer dan waard. De vering, de zitruimte, de zonnekap, de drinkbekerhouders ze maken allemaal dat deze kinderwagen een geweldige aanschaf is waar je heel veel plezier van hebt.

4Moms Origami buggy

4Moms | Kinderwagen Origami | Verkooppunten | €995,- | verkrijgbaar in 5 kleuren

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: