Buggy Test III – de Stokke Scoot

Namen we eerder in onze Buggy Test al de Nuna PEPP en de 4Moms Origami onder handen. Deze week lees je onze bevindingen met de Stokke Scoot. Deze urban compact buggy is dè ideale buggy  om verschillende terreinen mee te trotseren. Voor onze Buggy Test ging de Scoot mee op reis, de bergen in.

Met kindjes op vakantie vergt altijd heel veel planning en organisatie met als kers op de taart: hoe krijgen we alles in de auto. Voor de speciale Love4Kidz Buggy Test nemen wij de Scoot  van Stokke mee op reis. Een prachtig helderrode buggy met grappige ronde kap die bijzonder eenvoudig tussen de koffers in de achterbak verdwijnt. Hij wordt bijzonder plat, handig!

Stokke Scoot, kinderwagen, buggy,

Natuurlijk is het in- en uitvouwen een belangrijk onderdeel van onze test. Dit moet – zeker met meerdere kinderen in beeld – eenvoudig en snel gaan. De Stokke Scoot kun je met 1 hand in klappen. Maar het is even oefenen. Je moet het  handigheidje onder de knie krijgen en dan kan een kind de was doen en ik de Scoot buggy in een wip invouwen. Uitklappen is voor niemand moeilijk. Gewoon de duwstang vasthouden en hoppakee; uitgeklapt. Alleen nog even het zitje uitklappen en klaar ben je. Let wel even op de groene puntjes  aan de zijkanten van de buggy die aangeven dat deze goed in elkaar zit. Zie je nog een rood cirkeltje, dan is de buggy niet ‘veilig’.

Stokke Scoot, kinderwagen, buggy,

Design
Dat de Stokke Scoot qua design boven alle buggies uitsteekt, is een kwestie van smaak, maar voor ons testteam een feit. De ronde vormen van de Scoot, de opvallende kleur van het zitgedeelte, de prachtige kap die als een rups uitvouwt en het hoge zitgedeelte maakt van de Stokke Scoot een ware eyecatcher. Een opvallend ontwerp zonder technische snufjes. Vooral het hoge zit gedeelte is een groot voordeel. Zo hoef je als ouders niet diep te bukken wanneer je je kindje in de buggy plaatst (ergonomisch), maar daarnaast ziet je kindje veel meer van de wereld. Niet alleen maar onderbenen en billen, maar gewoon mensen! Een heel groot voordeel ten op zichte van alle andere buggy’s die we voorbij hebben zien komen.

Stokke Scoot, kinderwagen, buggy,

Comfort
De Stokke Scoot zit heerlijk, met haar gewatteerde zitgedeelte en rechte rugleuning. Door de ronde bolvormige kap creëer je een lekker holletje voor je kindje om zich veilig te voelen. In de kap zit een stukje gaas verstopt. Als je de rits opent, kun je deze tevoorschijn toveren. Hierdoor hou je contact met je kindje en heb je ook een heerlijk ingebouwde zonnekap. Ideaal bij warme dagen, als ventilatie zo belangrijk is. Zeker tijdens de test, kwam dit goed van pas. Met 40 graden in Toscane, was de kleine tester enorm gelukkig met deze ventilatie. De voetensteun is ideaal voor de kortere beentjes en makkelijk te verwijderen wanneer je kindje groter groeit.

Stokke Scoot, kinderwagen, buggy,

Door de hard rubberen banden rijdt de Stokke Buggy geweldig. Over zowel zacht, hard als ongelijk terrein duw je de Stokke Scoot eenvoudig vooruit. Zelfs een vakantie in het Italiaanse Toscane met haar kiezelweggetjes, kinderkopjes en oneffen straatjes, overleefde deze die-hard buggy met gemak. Hiermee komt de Stokke voor ons dan ook bovenaan de lijst van ‘all terrain’ buggies te staan.

De slaapstand van de buggy is even wennen. Door twee klemmetjes op de achterzijde van de kap los te maken, vouwt de leuning en kap uit naar achteren waardoor je kindje diep weggestopt en helemaal plat in de buggy komt te liggen. Ideaal voor een echt slaapje. Ons testertje trok lekker z’n beentjes op en was in diepe slaap. Doordat de kap helemaal uitvouwt ontstaat er als het ware een kamertje, verstoken van geluid en beweging. Heerlijk. Nadeeltje is wel, dat de buggy slechts twee standen kent: of kaarsrecht of helemaal plat. Terwijl veel kindjes voor het in slaap vallen (of tegen de slaap vechtend) het juist lekker vinden om even een klein beetje naar achteren te hellen.

Stokke Scoot, kinderwagen, buggy,

Stokke Scoot, kinderwagen, buggy,

Let op met tijdens het rijden in slaapstand. Wanneer je de wagen nu een stoepje oprijdt, heb je het gevoel dat de buggy naar achteren kantelt. Tijdens de testritjes bleek onze tester hier geen hinder van te ondervinden.

Gebruikersgemak
De Stokke Scoot is van alle gemakken voorzien. Het grote opbergvak voor de boodschappen, de eenvoudig verstelbare duwstang en de super eenvoudige besturing, maken de Scoot tot een heerlijke buggy voor zowel ouders als kindje. Je kleintje zit heerlijk hoog en droog de wereld in te kijken. Jij duwt kinderlijk eenvoudig – met een hand is makkelijk te doen – de buggy door stand en land.

Stokke Scoot, kinderwagen, buggy,

Ook het in- en uitklappen gaat – na enig oefenen – prima en de buggy vouwt zich tot een handzaam plat pakketje op.  Uitklappen is geweldig eenvoudig. Vooral omdat de buggy niet – zoals een veel andere buggy’s – uit elkaar gehaald hoeft te worden. Je klapt het onderstel uit en klapt daarna de zitting van de buggy naar beneden. Even checken of beide contactpunten ‘groen’ zijn en de buggy is veilig en rijklaar. Je kindje plaats je makkelijk – zonder vervelend en diep te hoeven bukken in de buggy en de driepunts-gordel is kinderlijk eenvoudig (en mooi van design. Ook hier komen de ronde vormen weer terug).

Stokke Scoot, kinderwagen, buggy,

Conclusie
We love the Stokke Scoot. Deze heerlijke rechte buggy is niet alleen een eyecatcher qua design, maar ook een geweldig buggy om op alle terreinen mee te rijden. Hij is wendbaar, eenvoudig in gebruik en comfortabel. Grootste pluspunt vinden wij dat het kindje hoog en recht zit, waardoor het echt de wereld in kijkt.

Stokke | Scoot | verkooppunten | €569,- | verkrijgbaar in  8 kleuren

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

One Response to "Buggy Test III – de Stokke Scoot"

  1. Love4kidz | Cybex Priam | eerbetoon aan Eames - Love4kidz says:

    […] Cybex Priam doet qua ontwerp het meeste denken aan de Stokke Scoot waar we al eerder over schreven. Deze wagen heeft ook de rechte rugleuning en bolle kap. Qua […]

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: