Cartoons over het leven als kersverse moeder

Jep, illustrator Ingebritt ter Veld en Corinne de Vries hebben gelijk met hun cartoons over het leven als kersverse moeder. In 12 hilarische cartoons tekenen ze het leven voor en na de geboorte van je kind. Hilarisch omdat de tekeningen gênant en herkenbaar tegelijk zijn. Wie heeft er niet z’n neus tegen de bips van een baby gehouden om te checken of het een poepluier betrof? 

Het lijkt wel alsof er tijdens de zwangerschap en eerste jaar van mijn kleintje iemand stiekem heeft meegekeken om daarna enthousiast alles op te tekenen en te verwerken in illustraties waar iedereen om moet lachen. Vooral het ‘JAAAA’ moment dat je voelt als je alle twaalf de cartoons bekijkt. Hoe erg dat je je overal in herkent. Niet alleen in het nodig moeten plassen, maar ook het zitten op de houten stoel na het krijgen van 12 hechtingen. Oe, Oe, Aah, Aah … is het geluid dat ik bij de tekeningen hoor en automatisch knijp je even je sluitspier aan zo van ‘voorzichtig, voorzichtig, voorzichtig.’

cartoons hippe geboortekaartjes love4kidz kersverse moeder

Cartoons herkenbaar hilarisch

Juist omdat de plaatjes zo herkenbaar zijn, maken ze de kijker aan het lachen. Ik – en ik weet zeker heel veel van jullie – herkennen de angst van het poepen tijdens de bevalling. Dat je hoopt dat jou dat niet zal overkomen. Vreselijk ik was daar angstiger voor dan voor de hele bevalling. En dan het dragen van de kraamverbanden. IDEAAL! Ik werd er gelijk verliefd op. Deze dingen zou ik nooit meer opgeven. Zelfs de ziekenhuisonderbroek van vreselijk gaas voelde alsof ik bij de Victoria Secret had geshopt.

cartoons hippe geboortekaartjes love4kidz kersverse moeder

cartoons hippe geboortekaartjes love4kidz kersverse moeder

Ach ja het heerlijk onbezorgde leventje van voor de bevalling is ten einde met de komst van het krijsende poepmachientje. Dat mogen we niet zo zeggen, maar we hebben het allemaal ooit een keer gedacht. Toch houden we meer van dat kleine hummeltje dan we ooit voor mogelijk hebben gehouden. Zelfs als alles nooit meer hetzelfde zal zijn.

cartoons hippe geboortekaartjes love4kidz kersverse moeder

Kijk voor meer hilarische cartoons op de website van Hippe Geboortekaartjes. Daar hebben ze naast deze leuke cartoons ook heel veel verschillende geboortekaartjes. Ook om zelf te maken. Meer weten waar je aan moet denken voor het versturen van je geboortekaartje vind je op de blog

 

 

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: