Cybex Priam | eerbetoon aan Eames

Hoewel ik geen kinderen meer heb in de ‘kinderwagen leeftijd’ vind ik de ontwikkeling in kinderwagenland wel razend interessant. Na de high-tec Origami van 4Moms, de stijlvolle Stokke Scoot, de stoere Bugaboo en de designer Mima is er nu een kunstzinnig zusje toe te voegen aan dit rijtje ‘grootheden’: Cybex Priam.

De Cybex Priam doet qua ontwerp het meeste denken aan de Stokke Scoot waar we al eerder over schreven. Deze wagen heeft ook de rechte rugleuning en bolle kap. Qua design lijkt hij veel op de Mima kinderwagen. Een kopietje? Nee, absoluut niet. De Cybex Priam is een tijdloos ontwerp dat heel veel voordelen heeft gecombineerd tot een eigen hip en kunstzinnig design. Een eerbetoon aan Eames vinden de ontwerpers zelf. Want immers deze twee kunstenaars (Charles en Ray) zijn ook pioniers op het gebied van modern, minimalistisch en stroomlijnen. Dit is precies wat Cybex Priam wil zijn … speels en geraffineerd.

CybexPriam-love4kidz

Door gebruik te maken van grote achterwielen valt de Priam zeker op in het straatbeeld. Maar ze zijn naast opvallend ook geschikt voor elk terrein. Zowel verharde als onverharde wegen, maar ook sneeuw, ijs en zand gaat de Priam niet uit de weg. Daarnaast is de Priam geschikt voor kinderwagen tot buggy. Ideaal voor ouders, je hoeft maar 1 keer een keuze te maken. Daarnaast heeft de wagen een voorwaartse- en achterwaartse zit. Zo kun je kiezen waar je voorkeur (en die van je kindje naar uit gaat).

CybexPriam-love4kidz

Opvouwen gaat gemakkelijk met 1 hand. Ideaal als je boodschappen, baby en sleutels bij je hebt. “The details are not the details. The details make the design”, zei Charles Eames. Woorden die tot motto gekozen zijn bij het ontwikkelen van de Priam. Het ontwerp bestaat uit rechte lijnen zonder schroeven. Het zitje van de kinderwagen is afgestemd op de hoogte van de gemiddelde tafel, zodat de wagen ook als kinderstoel dienst kan doen. Hoe slim!

Rosamund Pike met haar zoon is fan van de Cybex Priam | photodesk@splashnews.com

Cybex Priam | prijzen beginnen bij: €599,- voor het frame – €319,- voor een lux seat – €279,- voor een kinderwagen | verkrijgbaar bij Babypark

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.
Related Posts

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: