Dadbod | Flab is the new Fab

Flab is the new Fab” zeggen ze in Engeland en Amerika. Daar is de ‘Dad Bod’ helemaal hot en trending topic. Vrouwen vallen massaal voor de man met lovehandles.

Blogs en kranten zijn er mee vol geschreven: waarom vallen vrouwen massaal voor de ‘Dadbod’. Zoek om #dadbod en je wordt op social media platgegeooid met foto’s van vaders met een niet-afgetraind-lijf en hun trotse vrouw/vriendin. Met Leonardo diCaprio als ideale vertegenwoordiger van dit ‘vader-lijf’.

dad-bod-leonardo-di-caprio-love4kidz

Een Dadbod is eigenlijk het grijze gebied tussen bierbuik en sixpack. Alles daartussen is de ‘dadbod’. De man die gewoon naar de gym gaat, maar ook z’n biertje drinkt. Dus een man die niet leidt aan overgewicht, maar gewoon een beetje vet op z’n spieren heeft. Een beetje zoals we vrouwen ‘curvy’ noemen of het ‘zandloperfiguurtje’

dad-bod-jon-hamm-love4kidz

Toegeven, ik heb zelf ook niets met een afgetraind mannenlijf. Het is leuk om te zien, maar de knuffelfactor mist hier toch. Begrijp me niet verkeerd een bierbuik, moobs en een onderkin hebben echt niet mijn voorkeur, maar een mannenlijf met een klein beetje houvast vind ik prettiger om naast te liggen dan een sixpack.

mark_ruffalo-dad-bod-love4kidz

Dat dit heel persoonlijk is, begrijp ik ook. Zo ben ik ook niet van de (sorry vaders) glad-geschoren-geen-borsthaar-types. Dus dat de ‘dadbod’ smaakgebonden is, no doubt about it. Maar de movement lijkt veel volgers te hebben en niet alleen van mannen die denken: “He, he, nu hoef ik er niets meer aan te doen”. Nee, vooral vrouwen omarmen de ‘dadbod’ en zijn er trots op om hun vriend te labelen. Zelfs tieners beoordelen de mannen met ‘dat is een dadbod’. De mannen bevinden zich dan ook niet het minste gezelschap, want naast Seth Rogen (oke, das wat dadbod te veel naar mijn mening) staan ook Leonardo Dicaprio, Mark Ruffalo, Marlon Brando, Jason Segal en Jon Hamm in het rijtje van Dadbod Hall of Fame.

dad-bod-jason-segal-love4kidz

Ik ben benieuwd naar jullie mening over de Dadbod hype. Laat hieronder een comment achter met hoe jij er over denkt.

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: