De invasie van de Minions is begonnen

Het lijkt wel een invasie. Als ik niet beter zou weten, dan zou ik denken dat we langzaam overgenomen worden door kleine gele mannetjes met rare duikbrilletjes en een blauw broekje. De Minions zijn hier … … maar waar komen ze opeens vandaan?

Toegeven ze zijn uiterst aandoenlijk met hun blauwe broekje en grote ogen, maar sinds kort zijn ze overal. Ik kan geen winkel inlopen of tijdschrift open slaan en ze staren met tegemoet. Zelfs boodschappen doen is overgenomen door deze kleine gele kereltjes.

Minions heten ze en ze zijn werkelijk overal. Hoe het kan dat ze opeens zo hot zijn, is mij een raadsel. Ik heb werkelijk geen idee waarom deze ventjes opeens tevoorschijn schieten als paddestoelen in het bos. Ergens moet een nest zitten.

neflix-minions-love4kidz-7

In de films ‘Verschrikkelijke Ikke’ deel 1 en 2 maakten ze hun eerste opwachting. Dat deze films uit het jaar 2010 en 2013 zijn en deel 3 pas in 2017 uitkomt, maakt het des te vreemder dat de hype van deze ventjes nu pas ontstaat. De enige verklaring die ik als ‘moeder van 3 minion fans’ kan bedenken, is dat het de schuld is van Netflix.

Netflix-minions-love4kidz-4 netflix-minions-love4kidz-8

Met eigen ogen heb ik gezien hoe mijn jongste zoon in een identiteitscrisis belande met Elsa en haar Frozen. Ook heb ik mijn tienerdochter zien veranderen van schattig meisje in stoere drakenrijder door de serie ‘How to train your dragon’ … … Zowel de film als de serie is te zien op Netflix. Net als de film ‘Verschrikkelijke Ikke’. Die opvallend vaak de eerste keus voor zoon 1, zoon 2 en dochterlief lijkt te zijn boven Frozen en de Draken.

Netflix-minions-love4kidz-2 Netflix-minions-love4kidz-1

In mijn hoofd zie ik marketeers van diverse bedrijven in hun gezin hetzelfde signaleren. Razendsnel maken ze hiervan een notitie om later in de vergadering te roepen dat het tijd wordt voor een ‘minion campagne’. Dat deze mannetjes HET zijn deze zomer. Dat iedereen aan de minions moet. Schaamtevol laten ze achterwege hoe ze aan deze briljante ingeving zijn gekomen. Wel bellen ze net een keertje vaker naar huis om te vragen welke film ze op Netflix aan het kijken zijn.

Mijn kids zijn dus langzaamaan aan het veranderen in een minions. En dat is helemaal niet erg, fan zijn van iets is ontzettend leuk. Maar ik verbaas me over de snelheid waarmee deze kereltjes opeens omhoog schieten. Dat ze overal lijken te zijn van onesies in de Zeeman folder, knuffels bij de Intertoys en nu het ultieme spaarsysteem bij Plus Supermarkten (bij €15,- aan boodschappen krijg je een zakje met een minion. Spaar ze alle 16!).

Netflix-minions-love4kidz-5

Benieuwd waar deze hype naar toe gaat en hoe lang hij ons blijft fascineren. De Loom-rage was een hele zomer, de Elsa rage duurt al iets langer. Hoe lang zullen deze kleine gele mannetjes ons hart blijvend veroveren?

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

One Response to "De invasie van de Minions is begonnen"

  1. Anneke says:

    Hahaha mooi geschreven stuk! Hier beperkt de invasie zich tot de PLUS poppetjes…en die Minion mania is dan ook wel compleet!

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: