De keuze in smartphonehoesjes land

 

Mijn oude smartphone is – nadat ik een nieuwe versie kreeg – enthousiast ingenomen door mijn dochter. Alleen, dat ouderwetse hoesje van mama kan natuurlijk ECHT niet. Samen besluiten we op zoek te gaan naar een nieuwe. Een voor mama en een voor dochterlief.

Zoeken naar het perfecte hoesje gaat van start op internet. Driftig zoekt dochterlief naar een geschikt exemplaar dat niet alleen bij haar past, maar ook bij haar tas, kamer etcetera. Oh, en ze moet hem ook mooi vinden en het liefst haar vrienden ook. En – heel belangrijk – niemand mag hem al hebben. Vanaf een afstandje sla ik haar bezigheden gade. Met een vriendin zit ze driftig te overleggen of ze voor een siliconen versie, mega bling-bling hoesje of een hoesje met klep moet gaan. Dat het niet een hoesje wordt waar de telefoon uitgehaald moet worden, dat staat al snel vast. “Veel te onveilig”, redeneert mijn tiener. “Ik laat alles vallen. Zul je net zien dat m’n scherm stuk gaat.” Vriendin knikt instemmend “Die met die uil is dat wat?” “Nee joh, die is veel te groot.” En zo discussiëren ze nog even verder. Tot ze opeens enthousiast bij m’n bureau staat. “Mam, ik weet welke het wordt.”.
Smartphonehoesjes-love4kidz-1

Om me niet met de keuze van mijn dochter te bemoeien, besluit ik dat ze zelf het hoesje in het winkelwagentje moet leggen en dat ik dan de betaling in orde maak. Ondertussen ben ik wel enthousiast geworden door haar vrolijke gehuppel en blije ogen. “Hij is zo vet mam!”
’s Avonds besluit ik ook even te kijken tussen het aanbod van alle hoesjes. Het verbaasd me dat het nog helemaal niet zo gemakkelijk is om een keuze te maken. Naast het ruime aanbod voor mijn eigen iPhone zie ik ook LG Magna hoesjes en zelfs de – voor mij onbekende Huawei P8 Lite Case. Door het ruime aanbod merk ik dat ik kritisch ga nadenken over wat ik nu eigenlijk prettig vind aan een hoesje. Waar moet deze aan voldoen. Ik kom uit bij de volgende punten: het moet een klep hebben en een vakje voor mijn pasjes. Het materiaal moet tegen een stootje kunnen. En hij moet met hoesje nog in de achterzak van mijn broek passen. Krasvast en licht in gewicht komen ook nog voorbij. Daarnaast vind ik de print ook belangrijk, het oog wil tenslotte ook wat. Ongemerkt zit ik nog best lang te neuzen tussen alle mogelijke opties en besluit ik uiteindelijk voor een degelijk, mooi en mobiel veilig exemplaar te gaan. Ik ben benieuwd.

smartphonehoesjes-love4kidz-3

3 dagen later ligt er een doosje in de brievenbus. Dochterlief is helemaal hyper: ‘haar’ smartphone hoesje is er. Ze maakt het doosje open en even later hoor ik haar heel hard lachen … “Mam, mam, kijk nou!”. Triomfantelijk houdt ze twee hoesjes omhoog. “Ja, ik had er ook een nodig voor mijn nieuwe telefoon”, antwoord ik zonder te kijken. “Kijk dan!” roept dochterlief bijna. Ik kijk op en ben met stomheid geslagen … … we hebben hetzelfde hoesje gekozen.

smartphonehoesjes-love4kidz-4 Smartphonehoesjes-love4kidz-2

Een hoesje die hip en trendy is voor tienermeiden kan dus ook nog heel goed voor een kwaliteit kritische mama met degelijke eisen. Dochter kan er de lol wel van inzien “Vet mam, nu zijn we hetzelfde”.

De gekozen smartphonehoesje voor iPhone 4s en iPhone 6 kostten €13,95 per stuk via smartphonehoesjes.nl

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

3 Responses to "De keuze in smartphonehoesjes land"

 1. Vlijtig Liesje says:

  Grappig dat jullie dezelfde kozen!
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Staycation: hoe doe je dat?My Profile

 2. Jamey says:

  OMG! wauw wat een schattig hoesje!
  Jamey onlangs geplaatst…Parfumerie Box Juni – part 1My Profile

 3. Mandy says:

  Ik vind deze erg leuk!
  Mandy onlangs geplaatst…Koala speakers & mini stofzuigerMy Profile

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: