De Kleine Keuken | gezonde voeding vanaf het eerste hapje

Gezond eten is belangrijk, heel erg belangrijk. Het allerbeste is om zo vroeg mogelijk met deze gezonde voeding te beginnen. Vanaf het eerste hapje. Natuurlijk wil je als ouders het beste voor je kind en sta je ‘s avonds naast het avondeten ook nog een verantwoord prakje voor je kleintje te maken. De Kleine Keuken is het gezonde alternatief voor dit avondeten en steekt elk Nutricia potje naar de kroon.

Hoe gezond zijn de potjes in de supermarkt eigenlijk voor je kleintje? Als ouder hoop je altijd dat ze met liefde en zorg zijn bereid en dus zo gezond mogelijk. Toch bij nader onderzoek blijkt dat in sommige potjes toch stiekem een beetje suiker is geslopen … gewoon voor de smaak. Maar is dit wel nodig en is dit niet heel erg ongezond? Nee, dit is zeker niet nodig en ja, het is zeker ongezond. Dat vonden ze bij De Kleine Keuken ook. Ze besloten met net geoogste bio-groenten, een grote pan, een hoop liefde en aandacht aan de slag te gaan voor alle kleintjes die gewoon het aller gezondste hapje nodig hebben.

De-Kleine-Keuken-6

Love4Kidz mag een aantal maaltijden van De Kleine Keuken uitproberen. Kleine Mika is onze tester die de hapjes van De Kleine Keuken mag uitproberen. Kritisch worden de producten bekeken door zijn mama. Het is toch even wennen om vanuit een plastic verpakking je hapje warm te maken en ook aan de smaken en menuutjes moeten we even wennen. Pastaschotel met gehakt, boontjes, courgette, roomkaas en tijm is ook niet gelijk waar je aan denkt bij een babyhapje.

De-kleine-Keuken-3

Toch besluit ze samen de uitdaging aan te gaan. Mika is een kritische eter en zal een perfecte tester zijn. Zullen de smaken zijn mondje bekoren? Het eerste hapje van de Pompoen gaat gemakkelijk naar binnen en onze tester lijkt het lekker te vinden.

De-kleine-keuken-2De-Kleine-Keuken-4

De volgende dag mag hij een stapje hoger en probeert onze kanjer de Speltpasta met kip, broccoli, roomkaas en basilicum. Ook dit hapje lijkt prima te verteren. Voor Mika lijkt de test geslaagd.

De-Kleine-Keuken-7 De-Kleine-Keuken-8

Hoewel de smaak en gezonde samenstelling een verademing is tussen alle producten met ‘verborgen’ suikers, is het wel even wennen dat de houdbaarheidsdatum korter is dan normaal en dat je ze koel moet bewaren. Maar hierdoor is de smaak wel gegarandeerd en leer je je kindje een echte maaltijd met smaak eten in plaats van een flauw prutje. Want waarom zou je je kindje een prakje voorzetten waarvan je zelf ook de geur niet lekker vindt? Daarnaast kun je de zakjes wel invriezen. Dan zijn ze zeker twee maanden houdbaar.  In de maaltijden van de Kleine Keuken zitten gegarandeerd geen onverantwoorde en ongezonde toevoegingen. Hierdoor weet je zeker dat je een heerlijke bio-maaltijd op tafel zet. Zo kun je met een gerust hart het koken een dagje overslaan.

De-Kleine-Keuken-5

Ook de plastic verpakking van de hapjes hoeft niet voor problemen te zorgen. Deze kan – door afwezigheid van aluminium – gewoon bij het plastic afval. Daarnaast is ze 100% zeker BPA vrij.

De Kleine Keuken | van 4 t/m 10 maanden | prijzen varieren van €1,99 voor een hapje vanaf 4 maand tot €3,49 voor een schoteltje voor 10 maanden | verkrijgbaar via De Kleine Keuken

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.
Related Posts

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: