Deel 2 | Lumistroke – Een kijkje achter de schermen

Vandaag Deel 2 in onze zoektocht naar dat ene speciale kunstwerk om als eyecatcher in de woonkamer te hangen. Vorige week lieten we jullie zien hoe de fotoshoot bij Lumistroke in zijn werk gaat. Nu een sneak peek achter de schermen hoe ‘Zweven boven Toscane’ helemaal van ons wordt. 

Lumistroke is een inspirerend jong bedrijf dat personen in een magische wereld tovert door het gebruik van fotografie en photoshop. Hierdoor kun je als normale sterveling opeens op een dinosaurus van origami zitten of als piraat de woeste zee op gaan. De magische handen van Joël Vegt en de fotografie-skills van Marc zorgen ervoor dat het eindresultaat een perfecte samensmelting is van fantasie en realiteit.

Hoewel ik zelf het liefste kies voor realisme, ben ik zo gegrepen door de echtheid van de kunstwerken van Joël dat ik heel benieuwd ben naar het in zijn werk gaan van dit ontwerpproces. Het is bijna zo echt dat je in eerste instantie niet realiseert dat het niet kan wat je ziet. Een beter beeld om in de woonkamer te laten pronken is er niet en dus gingen we de uitdaging van de fotoshoot aan. (gemist hoe dat in zijn werk ging? Dat lees je in Deel 1).

De fotoshoot was voor ons het meeste werk. Nu is het aan de magic touch van Joël wat er met de foto’s gedaan wordt. Vanaf hier, hebben we niets meer te zeggen over de keuze van de foto’s, de plaats in het beeld en het uiteindelijke resultaat. Moeilijk en spannend!

Lumistroke-love4kidz-fotoshoot-5Lumistroke-love4kidz-fotoshoot-3Lumistroke-love4kidz-fotoshoot-4

Uit alle foto’s die genomen zijn, maken Joël en Marc een keuze welke het meest geschikt zijn voor in de gekozen achtergrond. Natuurlijk zijn hierbij de sterretjes die door de kinderen gezet zijn een leidraad. Ook de gesprekken tijdens de fotoshoot neemt hij mee in zijn keuze bepaling. Hierdoor probeert hij heel dicht bij de hoofdpersonen te blijven. Immers is het belangrijk dat iedereen op de foto zichzelf uiteindelijk ‘herkent’ in zijn of haar pose.

De foto’s worden bewerkt en vakkundig uitgeknipt. Een mega secuur proces dat heel veel uurtjes vergt. Elke onjuistheid in de houding van het kindje ga je zien op een andere achtergrond. Het is dan ook van groot belang dat de (in ons geval) zweef-houding en belichting perfect zijn. De kijker mag op geen ogenblik denken: dat klopt niet.

Lumistroke-love4kidz-fotoshoot-6

Ondertussen worden houdingen aangepast, onjuistheden weggewerkt en onderdelen toegevoegd of weggehaald. Zo heeft onze kleinste in de definitieve foto geen knuffel in zijn hand of mond, terwijl deze op alle foto’s in tijdens de shoot aanwezig was. Het uiteindelijke resultaat is verbluffend.

Lumistroke-love4kidz-fotoshoot-7

Niks we zweven boven Toscane. Mijn kinderen zweven boven Parijs, vlak bij (hoe kan het ook anders) de Eiffeltoren. Precies daar waar ik ze in mijn hart zie zweven. Elk kindje heeft duidelijk zijn eigen persoonlijkheid. Dochterlief die iedereen in de gaten houdt en zich ondertussen verwondert over wat ze ziet. De kleinste die als een dikke teddybeer door de wind meegevlogen wordt, met een blik van “jippie, dit is cool” en de middelste? Tja, die wilde zo ontzettend graag ‘gewoon vallen’. Een onmogelijk opgave in het echt, maar wat is hij gelukkig dat het zo toch een beetje kan. “Dit ben ik en dit is wat ik wilde” … En groter compliment kan je van hem niet krijgen.

Lumistroke, chapeau!

 

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

One Response to "Deel 2 | Lumistroke – Een kijkje achter de schermen"

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: