Deel 1 | Sealife Oberhausen – n dag over de grens

[Deel 1: Sealife] Het ligt net over de grens met Nederland: Oberhausen. Een stad die ik op mijn favorietenlijstje heb gezet. Je kan er namelijk naast geweldig shoppen in Centre’O ook een heerlijk dagje uit beleven in Sealife en Legoland Discoverycenter. Alles ligt op loopafstand van elkaar dus prima te combineren in één dag. Vandaag deel 1 – Sealife.

In eerste instantie vond ik het een uitdaging: Sealife, Legoland en shoppen in één dag en dan ook nog in Duitsland. Eenmaal op Googlemaps de afstanden hebben bekeken, bleek het prima met elkaar te combineren. Je parkeert je auto in een van de parkeergarages (gratis!) en vandaar uit kan je alles lopend doen. Zelfs de vierjarige beentjes van onze junior konden het gemakkelijk aan.

sealife-legoland-oberhausen-8

Eerste stop | Sealife

Wij besluiten om eerst Sealife met een bezoekje te vereren. Als je ooit in Nederland een Sealife hebt bezocht, weet je hoe de opzet van dit bedrijf is. Je krijgt letterlijk een kijkje in de zee. Alsof je een wandeling door een enorm aquarium maakt. Je gaat van dichtbij huis steeds verder weg tot je bij de exotische vissen bent beland. Sealife in Oberhausen werkt op eenzelfde manier.

sealife-legoland-oberhausen-3

sealife-legoland-oberhausen-1

Ook hier loop je van de Noordzee naar de Tropische wateren. Bijzonder in Oberhausen is dat je kennis maakt met een aantal haaien. Deze zwemmen in een prachtig aquarium waar je onderdoor kan lopen. Oberhausen staat bekend als het de grootste haaienkraamkamer. Hier kun je de haaieneieren met eigen ogen van heel dichtbij bekijken. Kruip onder het aquarium door naar de lichtkoepels in het midden en zo sta je (droog) tussen de vissen.

sealife-legoland-oberhausen-5

sealife-legoland-oberhausen-2

Leuk detail aan de wandeling is dat ze op bepaalde aquaria vergrootglazen hebben geplakt. Hierdoor kan je de kleine vissen uitvergroot bekijken. Ideaal om op zoek te gaan in het aquarium naar minuscuul kleine visjes – of vergis je niet – soms enorm grote vissen die zich verhullen.

Ook krijg je de kans om in de ‘voel bakken‘ eventjes echt kennis te maken met kleine zeedieren. Je mag ze voorzichtig aanraken en met je handen in het water. Ook krijg je spelenderwijs en op een leuke manier informatie over de vervuiling in zee. Zo is er een aquarium waarin alleen maar plastic zakken drijven. Onze kleinste was hier behoorlijk van onder de indruk.

sealife-legoland-oberhausen-4

sealife-legoland-oberhausen-6

Voor de kleintjes?

Voor de kinderen is Sealife een bijzondere zoektocht. Naast informatie over vissen en leuke weetjes, krijg je ook een speurtocht door het pand. Je leert per continent iets over het soort vissen wat er leeft en met deze weetjes kun je de vragen beantwoorden in je speurtocht-boek. Daarnaast maken ze in real life kennis met dieren uit Disneyfilms. Zo sta je opeens oog in oog met Nemo en zwemt ook Dory rond. Heel herkenbaar want ze zien er precies zo uit als in de film.

Sealife Oberhausen is makkelijk te combineren met Legoland Discoverycenter. De bedrijven liggen naast elkaar en hebben een combinatie ticket die je tegen een gereduceerd tarief kan aanschaffen. Informatie over prijzen en openingstijden vind je hier.SEA LIFE Scheveningen 486x60

Winactie

In samenwerking met Sealife Oberhausen mogen we 4 tickets weggeven voor een bezoek in 2016. Ben jij fan van het zeeleven en zie jij kans om voor 31 december 2016 een bezoek aan Oberhausen te brengen? Lees dan hieronder wat je moet doen.

WAT MOET JE DOEN?

 1. Volg ons op 1 van de volgende Social Media kanalen:
  –  Facebook
  –  Instagram
  –  Bloglovin
  –  Twitter
  –  Pinterest
 2. Deel dit bericht op je eigen Facebookpagina
 3. Plaats een comment onder dit artikel | Waarom wil jij Sealife Oberhausen ontdekken?

Meer winacties zien? Die vind je hier.

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.
Related Posts

15 Responses to "Deel 1 | Sealife Oberhausen – n dag over de grens"

 1. lehkamp says:

  lijkt me geweldig om met mijn gezin hier naar toe te gaan!

 2. Kala says:

  Jaaa, met zn allen gezellig een dagje uit, leuk voor mijn dochtertje, leuk voor het gezin.

 3. melissa says:

  Nog nooit geweest, dus leuk om een keer te bezoeken. zoieso zijn onze kids gek van dieren en meteen te combineren met een leuk dagje oberhausen! ik volg via alle kanalen muv twitter. liefs melissa

 4. Anneliese de Waal says:

  Lijk me erg leuk voor de kinderen, ik doe graag voor ze mee !!.

  Groetjes van,
  Anneliese de Waal

 5. necla yalcin says:

  zou super zijn. Oberhausen is dichterbij dan Scheveningen, we wonen in Boxmeer. zou top zijn

 6. Ingrid van Duijl says:

  Graag willen wij Sealife Oberhausen ontdekken! Vorig jaar zijn we een dagje gaan shoppen in Oberhausen en we kwamen er toen achter dat Sealife hier ook zit. Sindsdien vragen onze kids reglematig wanneer we hier een keer naar toe gaan.

 7. SophiaG says:

  We zijn al een paar keer naar Sea Life Scheveningen geweest en we zijn heel benieuwd naar Sea Life Oberhausen.

  Ik volg jullie op alle kanalen

 8. Laura says:

  Oberhausen is voor ons dichterbij dan Scheveningen, het lijkt ons super leuk om de onderwaterwereld te bewonderen én om langs te gaan bij het Legoland Discoverycenter want ook daar zijn onze jongens heel erg gek op!
  Wie weet houden we ook nog tijd over voor een lekkere (dunkin) donut bij het winkelcentrum CentrO 😀

 9. jacqueline says:

  Super gezellig hoor dat word een feestje !
  jacqueline onlangs geplaatst…De perfecte cheesecake? Leer jij hem maken? | winactieMy Profile

 10. Hester says:

  Ik heb mijn zoon beloofd als mijn gezondheid beter ging we een gezellig dagje weg zouden gaan. Dus hopla rolstoel achterin en gaan met die banaan.

 11. Z. Kumru says:

  Zijn in Den Haag al een paar keer geweest, maar nooit in Oberhausen. Dat moeten we ook een keer gezien hebben!

 12. Claudia Diependaal says:

  Ik heb op Facebook gereageerd waarom haha. Omdat het niet zo heel ver hiervandaan is dus dat zien we wel zitten.

 13. Claudia Diependaal says:

  Ik volg je overal.

  Liefs Claudia. ik heet alleen op Twitter anders, ik heb het deze weekeer pas weet aangezet en aan mijn leeftijd te zien is het 6 jaar uit geweest haha Clautje35.

 14. Wanda Berg says:

  Zou dit graag willen winnen, mijn dochter is gek op vissen en zeedieren. En zo’n dagje uit met ze alleen lijkt ons geweldige met veel liefde gedeeld

 15. elisabeth maria martina says:

  dagje uit altijd leuk

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: