Disney On Ice viert 100 Years of Magic

Heb jij deze kerstvakantie nog een gaatje in je agenda? Dan is een bezoekje aan Disney On Ice zeker de moeite waard. Wij bezochten de show in de Jaarbeurs in Utrecht en hadden een geweldige avond vol sprookjes-waardige magie. Disney On Ice is een hartverwarmende show voor jong en oud.

Voor het derde jaar op rij staat aan het begin van de kerstvakantie Disney On Ice op onze kalender. Wat is er leuker dan de kerstvakantie – die al bol staat van magie, sprookjes, liefde en een happy end – beginnen met een avond vol sprookjesachtige magie. Ik hou er van en gelukkig dochterlief (12), zoonlief (9) en junior (4) ook. Ook dit jaar rijden we dan al zingend naar Utrecht om ons een avondje optimaal te vermaken.

Kleine man is benieuwd wie er allemaal zijn. Elke prinses komt in zijn rijtje voor, maar de belangrijkste persoon van de avond is heel verrassend … nee niet Olaf … ook niet Kristoff of Nemo, zelfs niet Alladin of Simba van de Lion King. Nee, zijn allergrootste wens is om prins Hans live te gaan zien. Ik knipper even met m’n ogen, Hans? Geen idee of hij er bij zal zijn, zo aardig is hij niet. “Hmmm, dan weet ik niet of ik het leuk ga vinden”, wijsneust kleine man.

De organisatie van Disney On Ice viert 100 Years of Magic is wederom strak en op en top Amerikaans. Merchandise en heel veel snoep worden ons van alle kanten aangeboden. Met echte Amerikaanse prijzen. Zo betaal je voor een lichtgevende toverstaf €22,-, een plastic Buzz Lightyear €13,- en een grote bak popcorn €10,-. Natuurlijk kunnen we het niet laten om met een drankje en een popcorn onze plek te gaan zoeken – Buzz Lightyear pop in de rugzak voor thuis. Hoewel de producten best prijzig zijn, is het toegestaan om je eigen etenswaren mee te nemen. Je kan dus kiezen en bent niets verplicht.

De show begint netjes op tijd – wij hebben kaarten voor 19.00 uur – met een opzwepend Disney nummer. Daar komen ze: Mickey en Minnie Mouse samen met een heleboel schaatsers met vlaggen. Iedereen klapt enthousiast mee. Mickey kondigt na een warm welkomstwoord elk optreden aan met een kleine intermezzo. Zo komen ook Goofy en Donald het ijs op. Ze zijn bezig met het maken van een film, maar zoeken een onderwerp. Mickey stelt ze voor om goed te kijken en te luisteren om zo op ideeën te komen voor een eigen verhaal. De show gaat beginnen!

Het eerste verhaal van de avond: Pinokkio. Hoe verwarmend om te zien hoe hij en Japie Krekel elkaar leren kennen. Daarna volgen de optredens zich in rap tempo op. Prima, want hierdoor is de show ideaal voor alle leeftijden. Daar komt bij dat kinderen mogen staan, springen, dansen en zingen. Hoewel de show niet interactief is, komt het geregeld voor dat je vanuit de zaal hoort wat de hoofdpersoon op het ijs moet doen.

De sprookjes beginnen

Na Pinokkio krijgen we de het verhaal van Nemo. We zien de scene waarin Marlin – de vader van Nemo – samen met Dory op zoek is naar het kleine visje. Gelukkig vinden ze elkaar uiteindelijk op het ijs. maar niet voordat we kennis maken met schildpad Crush die samen met heel veel kleine schildpadjes een vrolijk nummer zingt. Na Nemo maken we kennis met Belle en haar Beest die na een paar warme tranen van Belle verandert in een prachtige prins. Gaston verslagen achterlatend.

Met Belle begint gedeelte waarin alle Disney prinsessen hun kunsten mogen vertonen. De prinsessen zingen samen met hun prins een medley van hun eigen tune. Elk prinsenpaar krijgt zijn eigen minuut in de spotlight om te laten zien wat ze kunnen op het ijs.

De prinsessen waren duidelijk een voorgerechtje voor wat gaat komen. Na de medley verschijnt het kasteel van Elsa op het ijs. Langzaam verandert de Jaarbeurs in Aerendale. Het publiek houdt de adem in en een zucht gaat door de zaal als Anna en Elsa verschijnen. Dit sprookje is duidelijk bij zowel publiek als organisator favoriet, want het verhaal van Frozen wordt bijna in z’n geheel vertelt. Met de herkenbare Nederlandse stemmen waardoor liedjes als ‘Laat het Gaan’ uit volle borst worden meegezongen. Kleine man geeft een schreeuw van enthousiasme als opeens prins Hans het ijs op komt “Hij is er. Hij is er”. De rest van het publiek reageert zo op Olaf. Op het moment dat de schattige sneeuwpop binnen schaatst gaat er een luid “yeeehh” door de zaal.

Na Elsa komen ook nog Alladin, Tot Story, Mulan en The Lion King voorbij afgewisseld door kleine optredens van Mickey, Minnie, Donald en Goofy. Natuurlijk kan de show niet afgesloten worden met het prachtige ‘Circle of Life’ terwijl alle schaatsers en hoofdpersonen het ijs op komen om naar het publiek te zwaaien. Wat een prachtige wonderlijke en magische show.

Praktische informatie

Disney On Ice is tot en met 26 december te bezoeken in de Jaarbeurs in Utrecht. Je kan parkeren op de aangegeven parkeerplaatsen. P1, P4 en P3 zijn gemakkelijk bereikbaar. Het is verstandig voor de show begint een uitrijkaart te kopen om wachtrijen te voorkomen na de show. Een uitrijkaart kost €10,50.

De zaal gaat een uur van te voren open. In de zaal is voldoende eten en drinken verkrijgbaar. Daarnaast zijn er diverse popcornstalletjes, snoepkramen en kraampjes met merchandise. Eigen eten mag meegenomen worden de zaal in.

Je hebt vaste zitplaatsen die je terug kan vinden op je ticket.
De show duurt ongeveer 2 uur inclusief 15 minuten pauze. De pauze is vrij kort mocht je een toilet bezoek willen plegen. Hou rekening met lange rijen voor – vooral de vrouwen – het toilet.

Hou daarnaast rekening met magische momenten in de show. Zo is er in sommige shows vuurwerk, harde muziek of een donkere zaal. Bereid je kinderen hier op voor zodat ze niet schrikken.

Disney On Ice is van 28 t/m 31 december te zien in de RAI in Amsterdam.

Wil je meer informatie over beide shows? Kijk dan even op de website

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: